Patriarhul Kirill prevede scindarea ortodoxiei. „Există pericolul ca religia noastră să fie scoasă din izvorul vieţii veşnice”

O parte a Ortodoxiei din întreaga lume există în pericol de a fi fi divizată. Motivul pentru această schismă este influența forțelor externe, spune Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

18 ian. 2022, 19:01
Patriarhul Kirill prevede scindarea ortodoxiei. „Există pericolul ca religia noastră să fie scoasă din izvorul vieţii veşnice”

„Există pericolul ca o parte a Ortodoxiei, sub influența forțelor exterioare puternice care nu au nimic de-a face cu Biserica, să fie rănită de acest păcat (schismă) și să scape din izvorul vieții veșnice într-un loc unde nu există mântuire. De aceea facem astăzi un apel în mod special către cei care încă se gândesc cu cine să fie – cu Biserica sau cu schisma”, a spus Patriarhul Kirill în cadrul unei predici de după liturghia botezului, se arată pe site-ul Patriarhiei Rusiei.

Patriarhul Kirill a mai spus că harul lui Dumnezeu primit de ortodocși cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului întărește „forțele noastre neputincioase”. Darul divin ajută la păstrarea credinței, a adăugat conducătorul Patriarhiei Rusiei.

Citeşte şi Cel mai de temut duşman al Patriarhului Kirill, al Rusiei, a murit în condiţii mai mult decât suspecte. Episcopul Diomid a decedat într-un accident, chiar de ziua şefului Bisericii Ortodoxe Ruse

În acest an, ortodocșii de rit vechi sărbătoresc Botezul Domnului în perioada 18-19 ianuarie. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinismului. Potrivit scripturilor din Evanghelii, în această zi, Isus Hristos a fost botezat în râul Iordan. Totodată, aceasta este una dintre cele mai vechi sărbători ale creștinismului.

Citeşte şi Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor: „Dă naştere copilului şi dă-l Bisericii”