Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a recunoscut totul: „Am mințit! Contează?”

Patrick Mouratoglou, antrenorul francez al Simonei Halep, și-a făcut un autodenunț, dezvăluind metodele neortodoxe pe care le-a folosit cu elevele sale.

15 ian. 2023, 10:32
Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a recunoscut totul: „Am mințit! Contează?”
Patrick Mouratoglou a rupt relaţia cu Simona Halep

Patrick Mouratoglou a recunoscut că a mințit-o pe Serena Williams, în perioada în care francezul colabora cu marea campioană americană. Patrick a antrenat-o 10 ani pe Serena, dar a părăsit-o pe aceasta pentru Simona, chiar în acest an.

În documentarul „Regulile jocului” de pe Netflix, Patrick Mouratoglou a făcut o dezvăluire neașteptată. La turneul de la Wimbledon 2015, Serena Williams a început dezastruos, dar antrenorul francez a mințit-o pe americancă în legătură cu statisticile ei. Mouratoglou și-a motivat gestul spunând că scopul scuză mijloacele:

Mi-am zis că trebuie să fac ceva! M-am dus la ea. Ce aveam să-i spun putea fi adevărat sau nu. Se schimba ceva? Nimic! I-am zis: Am vești foarte bune pentru tine! De fiecare dată când joci o minge scurtă, sunt foarte relaxat! Știu că vei câștiga 80% dintre puncte. ‘De ce zici asta?’. Așa zic statisticile! Deci când e o minge scurtă, știu că o vei ataca, vei ajunge la fileu (nu făcea asta) și vei câștiga 80% dintre puncte. De asta sunt veștile bune. ‘Incredibil, credeam că joc prost la fileu’. Poate că așa crezi, dar statisticile arată altceva. Urăsc să mint, dar ca antenor trebuie să-i dai încredere jucătorului.

Simona Halep este în doliu. Primul său antrenor de tenis a murit la vârsta de 60 de ani
Am mințit-o pe Serena în legătură cu statisticile, căci știam că dacă statisticile sunt bune, a doua zi va juca de zece ori mai bine. A fost adevărat ce am zis? Contează? Nu! Contează să-i zici jucătorului ceva care aduce rezultate. Deci ce treabă are adevărul? N-are legătură. Deci a fost o miniciună, dar din ziua aceea a început să câștige 80% din puncte de la fileu. Nimeni și nimic n-o putea opri. A câștigat turneul, iar minciuna a devenit realitate”, a povestit Patrick Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou pare că a dat-o uitării pe Simona Halep, ținând cont că a mers alături de Holger Rune la Australian Open. Mouratoglou a extins colaborarea cu Rune, după suspendarea lui Halep, deși inițial anunțase că va lucra cu danezul până la finalul sezonului 2022.

Francezul a lăsat impresia că nu o pune pe primul loc pe Halep: la scurt timp după ce românca a fost depistată pozitiv cu roxadustat, Mouratoglou s-a spălat pe mâini de acest subiect și a început colaborarea cu Rune.

Citește și Cum a fost surprinsă Simona Halep pe plaja din Dubai. „Repede, repede, împinge, împinge!” VIDEO

Alături de Patrick Mouratoglou, Simona Halep a cucerit un singur turneu, la Toronto, în luna agusut (6-3, 2-6, 6-3 în finala cu Beatriz Haddad Maia). La doar două săptămâni de la acel succes, Halep a picat testul la US Open.