Patrick Mouratoglou rupe tăcerea despre relaţia cu Simona Halep. „Dacă nu are încredere 100% în tine, nu va merge!”

Patrick Mouratoglou a explicat cum a decurs colaborarea cu Simona Halep într-o perioadă complicată pentru sportiva din Constanţa, care a suferit un atac de panică, a divorţat şi a suferit o operaţie la nas.

21 sept. 2022, 09:03
Patrick Mouratoglou rupe tăcerea despre relaţia cu Simona Halep. „Dacă nu are încredere 100% în tine, nu va merge!”
Patrick Mouratoglou rupe tăcerea despre relaţia cu Simona Halep

Patrick Mouratoglou rupe tăcerea despre relaţia cu Simona Halep. Cei doi au început să colaboreze în luna a aprilie a acestui an, iar fostul lider WTA a renunţat la staff-ul său pentru a lucra doar cu oamenii recomandaţi de antrenorul francez.

„A trebuit să fac schimbări mari, dar să continue să câștige. Simona a pierdut în turul doi la Roma și în turul doi la Roland Garros! Erau semne foarte rele. Mi-am spus că nu fac lucrurile bine. Dar nu toate lucrurile erau rele, așa că le-am păstrat pe cele bune. A urmat atacul de panică, iar stresul o omora! Chiar dacă progresa pe o parte, stresul îi afecta rezultatele. A trebuit să micșorez stresul și să îmi adaptez strategia. Despre asta e vorba. Rezultate îți dau un feedback. Trebuie să iei acel feedback și să îți adaptezi strategia, în fiecare zi ai oportunitatea să îți adaptezi strategia”, a spus Patrick Mouratouglu la Brainz Podcast.

Citeşte şi: Soţia lui Patrick Mouratoglou îi declară război Simonei Halep. Sportiva a şocat pe toată lumea după ce a confirmat divorţul de Toni Iuruc

„Încrederea dintre jucătoare și antrenor este elementul cheie al acestui sport. În primul rând trebuie să înveți totul despre jucătoare, dar în același timp să creezi o relație în care ea să aibă încredere 100% în tine. Dacă nu are încredere 100% în tine, colaborarea nu va merge. Mai bine să dai un sfat greșit unei jucătoare care are încredere 100% în tine, decât un sfat bun uneia care are încredere doar 50%. Primul pas este să construiești acea relație în care jucătoare are încredere 100% în tine. Este cea mai puternică unealtă, pentru că ea va fi dedicată total proiectului și va crede ceea ce spui. În acel moment, echipa devine foarte puternică. Deci trebuie în primul rând să citești jucătoarea, apoi să construiești strategia. Mereu trebuie să faci ajustări”, a mai precizat celebrul antrenor francez.

Citeşte şi: Un angajat al lui Patrick Mouratoglou reacţionează. Ce părere are despre Simona Halep

„După Roland Garros, am spus: uite, am avut câteva victorii bune, dar ne lipsește asta și asta! Trebuie să ne concentrăm pe aceste lucruri! Apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon și a câștigat un turneu Masters 1000. E o confirmare că lucrurile au fost   făcute bine”, a încheiat Patrick Mouratoglou la Brainz Podcast.

Citeşte şi: Ce relaţie există, de fapt, între Simona Halep şi antrenorul Patrick Mouratoglou. Cinci aspecte care alimentează speculaţia că apropierea dintre ei ar fi dus la divorţul Simonei

Simona Halep a anunţat că nu va mai juca tenis anul acesta din cauza operației de la nas: „În acest moment nu mă gândesc la altceva decât la recuperare! Ceea ce este sigur e că nu voi mai fi aptă să joc la vreun turneu oficial în 2022. Sezonul meu s-a încheiat, 2022 a fost un an interesant, cu de toate! Ne vedem în 2023 pe terenul de tenis! Simt că mai am multe de arătat pe teren și câteva obiective”.