Patrick Stewart se „droghează” zilnic din cauza durerilor

Actorul britanic Patrick Stewart a dezvăluit că foloseşte în fiecare zi produse pe bază de marijuana - spray-uri, creme şi diverse preparate comestibile - pentru a diminua durerile care îi sunt provocate de artrită, informează contactmusic.com.

16 mart. 2017, 12:05
Patrick Stewart se „droghează” zilnic din cauza durerilor

Artistul, în vârstă de 76 de ani, suferă de această maladie autoinflamatorie de mai mulţi ani şi a decis să încerce produsele pe bază de marijuana, după ce a primit o astfel de reţetă de la un medic din Los Angeles.

De atunci, Patrick Stewart foloseşte în fiecare zi produse pe bază de marijuana – spray-uri, creme şi diverse preparate comestibile – pentru a diminua durerile care sunt cauzate de artrită.

Starul britanic a făcut această dezvăluire în urmă cu câteva zile, în contextul în care celebrul actor a anunţat că susţine o iniţiativă lansată de Universitatea Oxford din Marea Britanie care analizează beneficiile aduse de medicamentele pe bază de marijuana.

”În urmă cu doi ani, la Los Angeles, am fost consultat de un medic care mi-a oferit o reţetă ce îmi acorda în mod legal permisiunea de a cumpăra, dintr-un magazin înregistrat, produse pe bază de canabis, despre care mi s-a spus că ar putea să mă ajute împotriva artritei cu care am fost diagnosticat la ambele mâini”, a declarat Patrick Stewart.

”Se pare că aceasta este o boală genetică. Mama mea avea ambele mâini deformate din cauza maladiei şi avea dureri foarte mari”, a adăugat actorul.

Starul britanic a mai spus că foloseşte o cremă de noapte cu marijuana pentru a-şi reduce durerile şi pentru a putea să doarmă, dar şi un spray cu canabis, pe care îl aplică ”pe degetele, în special la nivelul articulaţiei degetului mare, de câteva ori pe zi”. 

”Acest produs a redus considerabil rigiditatea şi durerile de mâini”, a continuat actorul.

”Nu am avut efecte secundare negative în urma acestui tratament, iar alternativa ar fi fost să continui să iau NSAID (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs), precum Advil, Aleve şi Naproxen, care sunt dure cu ficatul şi pot să cauzeze reflux gastric”, a mai spus starul britanic.

Actorul speră că noul studiu al cercetătorilor de la Oxford va contribui la identificarea unor noi beneficii ale tratamentelor pe bază de marijuana şi la legalizarea în Marea Britanie a acestor produse terapeutice.

Patrick Stewart, în vârstă de 76 de ani, l-a interpretat pe celebrul căpitan Jean-Luc Picard în serialul ”Star Trek – Generaţia următoare”. Alături de Ian McKellen, Patrick Stewart a jucat în filmele francizei ”X-Men”. Starul britanic a primit trei nominalizări la Globul de Aur pentru evoluţiile sale din producţiile de televiziune ”Moby Dick”, ”The Lion in Winter” şi ”Blunt Talk”.

În 2010, actorul britanic a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii pentru servicii deosebite aduse artelor dramatice.