Patronii brutăriei din Ditrău, plângere penală la Poliţie pentru ameninţare şi incitare la ură

Conducerea brutăriei din Ditrău a depus plângere penală la Poliţia Municipiului Gheorgheni pentru ameninţare, incitare la ură sau discriminare şi tulburarea ordinii publice, în urma scandalului din comună legat de angajarea la firma în cauză a doi muncitori din Sri Lanka, potrivit HotNews.ro

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 12:40
Patronii brutăriei din Ditrău, plângere penală la Poliţie pentru ameninţare şi incitare la ură

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, acesta a precizat faptul că plângerea penală va fi conexată dosarului penal deschis deja în acest caz. 

„La data de 3 februarie, la Poliţia Municipiului Gheorgheni a fost înregistrată o plângere, trimisă prin avocat de reprezentanţii unei societăţi comerciale din comuna Ditrău, referitoare la săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, incitare la ură sau discriminare, tulburarea ordinii publice, precum şi la infracţiuni prevăzute de OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob. Plângerea va fi conexată dosarului penal iniţiat deja la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, înregistrat din oficiu, in rem, faţă de infracţiunea de incitare la ură sau discriminare. În cauză sunt efectuate verificări, activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, la finalizare urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni”, a informat presa Gheorghe Filip.

Citeşte şi: Ditrău, cazul de ură rasială care a şocat România! Cum s-a ajuns ca minoritarii maghiari să-i alunge pe cei doi brutari din Sri Lanka

Acesta a refuzat să precizeze dacă plângerea conducerii brutăriei vizează anumite persoane, sub pretextul că este vorba de detalii din anchetă pe care nu le poate face publică.

Aproximativ 300 de localnici din Ditrău s-au adunat săptămâna trecută în faţa primăriei, fiind nemulţumiţi de faptu că o brutărie din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, susţinând că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Citeşte şi: Cazul Ditrău nu este singurul! Alte trei cazuri au fost confirmate: „Lucrurile astea se întâmplă peste tot în ţară”

Scandalul a izbucnit în urmă cu câteva zile, când localnicii, în frunte cu preotul din sat, s-au adunat în fața primăriei și au spus că nu vor migranți în satul lor după ce la brutăria din localitate au fost angajați doi bărbați din Sri Lanka.