Patronii din turism cer Guvernului să accepte ca firmele de turism să nu mai plătească taxe şi impozite 3 luni

Afacerile din turism s-au prăbușit în ultimele zile, iar hotelurile şi restaurantele din țară funcționează deja pe pierdere, pe fondul crizei declanşate de coronavirus! Patronii din domeniu cer Guvernului să accepte ca firmele de turism să nu mai plătească taxe și impozite 3 luni. În caz contrar, spun ei, mai mult de o treime dintre hotelurile și restaurantele din țară îşi vor închide porțile.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 13:32
Patronii din turism cer Guvernului să accepte ca firmele de turism să nu mai plătească taxe şi impozite 3 luni

În contextul crizei, cei care deţin restaurante s-au trezit cu evenimentele anulate. La fel şi hotelierii care aveau rezervări făcute din timp. Aşa că de la Bucureşti, spre nordul ţării se resimte o panică. Oamenii se tem că vor da faliment.

Patronii din turism spun că gradul de ocupare al hotelurilor din București și din țară ar fi în acest moment de sub 20%, în condițiile în care, pentru a funcționa pe zero, fără să câștige bani, un hotel trebuie să fie ocupat în proporție de peste 50%. Au lansat astfel un apel la Guvern şi spun că ar trebui să fie scutiţi de la plata taxelor și impozitelor, timp de 3 luni.

„Noi am suportat ianuarie, februarie ,am mers cum am mers, dar acum este un moment critic. Pentru că gradul de ocupare este forte mic. Nu mai avem venituri. Pe de o parte ne presează ANAF-ul cu plata la zi. În fiecare zi se trimit în şomaj sute de oameni, a declarat MOHAMMAD MURAD, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism. 

„Suntem optimişti că vom depăşi această criză. Noi facem tot ce putem cu banii pe care-i avem după ce am investit, încercăm să ţinem angajaţii, asta este o altă problemă”, a declarat Anca Nedea, proprietarul unui hotel. 

Potrivit patronatelor din turism, în lipsa unor măsuri, mai mult de o treime dintre hotelurile și restaurantele din țară ar urma să se închidă.