Patronul CFR Cluj taie aripile FRF şi anunţă că Dan Petrescu nu preia naţionala. Drum liber pentru Adrian Mutu

Neluţu Varga, patronul CFR Cluj, a anunţat luni că antrenorul Dan Petrescu nu va prelua postul de selecţioner al naţionalei, în ciuda insistenţelor FRF, cel puţin la nivel declarativ.

20 dec. 2021, 14:10
Patronul CFR Cluj taie aripile FRF şi anunţă că Dan Petrescu nu preia naţionala. Drum liber pentru Adrian Mutu

Helmuth Duckadam, portarul de legendă al Stelei, este de părere că jocurile sunt făcute pentru ca Adrian Mutu, fostul selecioner al naţionalei de tineret, să preia echipa mare, iar discuţiile cu Dan Petrescu au fost doar „de ochii lumii”.

”Am discutat. Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”, e declaraţia patronului Neluţu Varga pentru playsport.ro.

Duminică seară, Dan Petrescu afirmase că nu a luat încă o decizie privind preluarea conducerii tehnice a echipei naţionale a României.

Echipa naţională a rămas fără antrenor la finalul lunii noiembrie, când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi. România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. „Tricolorii” vor reveni în competiţii în luna iunie, în Liga Naţiunilor, într-o grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru.

Deși oficialii federației au negociat în aceste zile cu Dan Petrescu, Helmut Duckadam crede că Adrian Mutu va fi noul selecționer.

Citeşte şi: Emma Răducanu, desemnată Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

„Dan Petrescu nu va merge la naţională. Jocurile au fost făcute pentru Adrian Mutu. S-a văzut asta mereu, pentru că Federaţia a discutat doar cu tehnicieni care nu puteau să vină, care erau imposibil de adus. S-a vorbit cu ei doar de ochii lumii. Pentru FRF e ideal Adrian Mutu, au nevoie de un antrenor ascultător”, a declarat Helmut Duckadam, pentru Adevărul.

„Eroul de la Sevilla” nu crede că varianta Adrian Mutu este cea mai bună pentru echipa națională: „Nu, nu e o alegere bună pentru naţională. A fost un jucător mare, dar ca antrenor nu a dovedit nimic. Erau alţii care puteau fi aduşi şi care puteau face treabă, ca Victor Piţurcă sau Ladislau Bölöni”.

FRF a anunţat luni că echipa națională va disputa două meciuri de pregătire înainte de Liga Națiunilor 2022, programate în perioada FIFA din martie a următorului an.

Unul din cele două meciuri a fost fixat pentru data de 29 martie 2022, duel în deplasare cu Israel. Ultima confruntare dintre cele două reprezentative a fost tot cu caracter amical și s-a disputat tot în martie, dar 2018, la Netanya, succes al tricolorilor cu 2-1.

Citeşte şi: Sports Festival revine în 2022. Meci demonstrativ Halep – Tecău + retragerea lui Mutu: Totti și Pirlo, printre invitați VIDEO