Patronul FC Botoşani, Valeriu Iftime, aplică modelul Becali: „Dau clubul gratis, nu are datorii, nici litigii”

Cu rezultate slabe şi bani veniţi de la UEFA şi FIFA pe mpsura acestora, fotbalul românesc se afundă în scandaluri tot mai mari.

16 nov. 2021, 19:43
Patronul FC Botoşani, Valeriu Iftime, aplică modelul Becali: „Dau clubul gratis, nu are datorii, nici litigii”

Patronul FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat, marţi seară, la Digisport, că se gândeşte să renunţe la echipă, apreciind că „aerul din fotbalul românesc nu e deloc respirabil pentru el”.  „Vreau să plec, aerul din fotbalul românesc nu e deloc respirabil pentru mine. Fotbalul este al specialiştilor, nu al patronilor. Eu fac fotbal din responsabilitate sociallă. Federaţia şi Liga au o responsabilitate enormă. Vreau să plec pentru că fotbalul românesc nu produce nimic, e plin doar de angoase, de energii negative. Nu producem spectacol, mai mult mimăm fotbalul, greşeli mari de arbitraj, patroni excentrici.Doar mă enervează, mă scoate din toate circuitele mele. Voi găsi o soluţie să nu distrug cumva clubul ăsta”, a declarat Vlaeriu Iftime.

Scandal imens în fotbalul feminin! Ar fi folosit un bărbat în poartă, chiar în meciul decisiv VIDEO
El a spus că ar da clubul gratis. „În momentul ăsta l-aş da şi aş pleca rapid. Nu vreau bani, vreau să vină cineva la fotbal măcar trei ani să-l ţină. Suntem cu salariile la zi, nu avem litigii”.

Scandalul continuă şi la FCSB: ”Putea să pună și clauză de 10 milioane! Nu îl interesează!”

Formația roș-albastră a făcut anunțul oficial pe pagina de Facebook, la o zi distanță după ce Edi Iordănescu publica pe rețelele de socializare un comunicat cuprinzător în care anunțat că Gigi Becali i-a cerut rezilierea contractului. Dănuț Lupu a mărturisit că nu se aștepta ca Edi Iordănescu să reziste trei luni pe banca tehnică a celor de la FCSB. Legenda lui Dinamo este de părere că orice antrenor va semna cu FCSB, finanțatorul Gigi Becali va dori întotdeauna să se implice la echipă. Lupu consideră că cei care pot evita această situație sunt chiar antrenorii care, în cazul în care nu vor să treacă prin această situație, nu ar trebui să meargă să antreneze formația roș-albastră.

EXCLUSIV Gigi Becali: „I-am oferit despăgubiri sub formă de pomană lui Iordănescu, aşa au scris avocaţii la ordinul meu. Suporterii care au vandalizat trebuie arestaţi”
”A rezistat mult Edi Iordănescu. Eu am zis că nu rezistă o lună jumate. Mi-a întrecut așteptările. Ca să fii antrenor la FCSB, știe toată lumea că, la FCSB, poate să îți pună și clauză de 10 milioane, dar nu ai cum, nu îl interesează. E singurul om care câștigă din fotbal. Dacă el crede că echipa e jucăria lui și poate face ce vrea, atunci sunt de vină doar antrenorii care merg acolo și acceptă lucrul ăsta”, a declarat Dănuț Lupu la emisiunea Fotbal Club.

În direct la Digi Sport, Edi Iordănescu a vorbit despre ce sentimente îl încearcă acum, după despărțirea de roș-albaștri, dar a lămurit și problema banilor pe care i-a refuzat să-i mai încaseze din clauza de reziliere, deși a fost acuzat că trebuia să o facă.

”La CFR, mi-a fost încetat unilateral contractul, eu nu am avut nicio reacție! Efectiv, mi-a încetat contractul  și de aceea mi s-a achitat clauza, nu au fost discuții la mijloc. A fost o situație total diferită.

În schimb, la FCSB nu m-a interesat niciodată această clauză. Am cerut această clauză doar pentru că am sperat că este un mijloc prin care pot să-mi desfășor activitatea așa cum trebuie”, a spus Edi Iordănescu, la Fotbal Club.