Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un ACCIDENT RUTIER, la Buftea FOTO VIDEO UPDATE

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit duminică seară într-un accident rutier, între Buftea şi Corbeanca, potrivit România TV. Poliţiştii au deschis o anchetă ca să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau despre o sinucidere.

22 mai 2016, 17:26

UPDATE 00.05 Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului în care și-a pierdut viața Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Ancheta în acest dosar a fost preluată de procurori, care vor decide dacă încep urmărirea penală in rem, cel mai probabil în cursul zilei de luni.

Un procuror de la Parchetul Buftea a efectuat, duminică seara, cercetarea la fața locului, iar anchetatorii au ridicat probe. Dosarul va fi preluat de procurorul care investighează și cazul dezinfectanților diluați din spitale, în care Hexi Pharma a fost pusă sub acuzare.

UPDATE 00.00 Vicepreşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Octavian-Marius Popa, cere şi el, alături de Sebastian Ghiță, convocarea unei şedinţe a Comisiei, afirmând că moartea lui Dan Condrea ridică multe semne de întrebare.

CITEŞTE ŞI Sebastian Ghiţă: Vom cere în Parlament ca echipa de filaj să facă public filmul accidentului lui Dan Condrea

UPDATE 23.00: Procurorul General al României: Dosarul privind accidentul lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

„Dosarul va fi preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea domnului procuror Romulus Varga. Un procuror de la parchetul local s-a deplasat la faţa locului pentru a participa la cercetări. Autoturismul a fost ridicat şi dus la sediul IPJ Ilfov. Toata probele ridicate de la faţa locului au fost conservate”, a declarat Procurorul General al României, Augustin Lazăr.

Procurorul Romulus Varga, cel care va investiga accidentul în urma căruia a decedat patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, este unul dintre magistraţii care se instrumentează dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, în care societatea lui Dan Condrea a fost pusă sub învinuire.

UPDATE 22.40 Un martor în cazul accidentului în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat duminică de polițiști, urmând ca în cursul serii să fie audiată încă o persoană, a declarat Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

„Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine. Dacă e sinucidere, l-au împins la asta!”

”Luăm în calcul orice ipoteză. Autoturismul a fost sigilat. Este vorba de un bărbat de 39 de ani, conform documentelor găsite în afara autoturismului. Nu putem confirma identitatea acestuia, urmează proba ADN. Șoferul era decedat când au ajuns polițiștii la fața locului. O femeie a venit pentru a-l identifica. Există doi martori, un biciclist și un șofer care a fost depășit de victimă. A fost audiată o persoană, urmează cealaltă persoană”, a declarat Claudia Burada.

UPDATE 22.30 Procurorii sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie arata ca ancheta in dosarul dezinfectantilor folositi in spitale isi va urma cursul chiar dacă se va confirma decesul lui Dan Condrea, fiind si alte persoane susceptibile de a fi urmarite penal, transmite News.ro.

SURSE: Dan Condrea fusese chemat luni la Parchetul ICCJ urmând să fie reţinut

UPDATE  22.00. Poliția ia în calcul şi varianta sinuciderii în cazul accidentului omului de afaceri Hexi Pharma, Dan Condrea, cel care a murit duminica seara.

„Este vorba de un singur autoturism implicat, autovehiculul se deplasa dinpre Corbeanca, colegii mei nu au găsit urme de frânare. Mașina a fost sigilată. Este vorba de un bărbat de 39 de ani, este persoana la care faceți referire. Se va face o expertiză. Era decedat la momentul în care au sosit polițiștii. Există doi martori, un biciclist și un autovehicul care a fost depășit de autovehiculul victimei. A fost audiată deja un martor. Polițiștii efectuează cercetările în aceeași modalitate în care există cercetările în care o persoană este decedată. Automobilul a fost ridicat pentru a se face cercetările. Incidentul a fost sesizat la 18.47. În urma expertizei se va stabili viteza cu care rula mașina și orice detalii care ar indica cauza incidentului. Nu au existat urme de frânare. Luăm în calcul și varianta sinuciderii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. 

DAN CONDREA a murit într-un accident suspect. Cine a fost patronul Hexi Pharma

UPDATE 21.30 Doi martori la accident vor fi audiaţi. Unul dintre aceştia fusese depăşit de patronul Hexi Pharma, chiar înainte să se izbească de copaci, iar al doilea este un biciclist care trecea prin zonă.

UPDATE 21.00 Trupul lui Dan Condrea a fost ridicat de legisti si dus la INML.

Accidentul a fost anunţat în jurul orei 19.30, iar anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Potrivit România TV, persoana decedată nu poate fi identificată din cauza rănilor extrem de grave, însă actele de identitate îi aparţin patronului Hexi Pharma.

Soţia lui Dan Condrea a ajuns la locul accidentului şi l-a recunoscut după îmbrăcăminte.

Se pare că Dan Condrea a intrat cu maşina într-un copac, undeva între Buftea şi Corbeanca. Martorii spun că el conducea cu mare viteză.

La locul accidentului sunt maşini de pompieri care încearcă să descarcereze corpul acestuia. Mai multe echipaje de la Ambulanţa Ilfov au ajuns la locul accidentului, pe şoseaua dintre Buftea şi Corbeanca.

Noi putem să spunem că e vorba despre un bărbat de aproximativ 40 de ani, decedat în momentul impactului. Leziunile erau extrem de grave, nu s-a mai putut face nimic. Era decedat din momentul impactului. Au ajuns acolo două echipaje. Bărbatul era singurul ocupant al autoturismului, asta au văzut cei de la Ambulanţă„, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Tragedia s-ar fi produs din cauza vitezei excesive, potrivit primelor informatii ale politiei.

Anunţul la 112 ar fi fost făcut de unul dintre martorii care au văzut accidentul, susţin surse citate de postul Digi 24. Autorităţile nu au confirmat până în acest moment identitatea şoferului care ar fi decedat.

Firma Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, este urmărită penal în dosarul deschis la Parchetul General. Acuzațiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare de produse.

Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvenţă pentru o datorie de aproape 23,5 milioane de lei. În acelaşi timp, firma are facturi neachitate de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru, care ar fi fost controlate tot de Dan Alexandru Condrea.