Patru avioane de luptă ruseşti au încălcat spaţiul aerian al Suediei. Prima reacţie a Forţelor Armate: „Este un act iresponsabil”

Patru avioane de vânătoare ruseşti au încălcat spaţiul aerian al Suediei. Forţele Armate suedeze au catogat incidentul drept unul "neprofesionist și iresponsabil din partea părții ruse".

02 mart. 2022, 21:52
Patru avioane de luptă ruseşti au încălcat spaţiul aerian al Suediei. Prima reacţie a Forţelor Armate: „Este un act iresponsabil”

Patru avioane de luptă ruseşti au încălcat spaţiul aerian al Suediei. Autorităţile suedeze au reacţionat imediat în urma incidentului.

Potrivit Forţelor Armate suedeze, „patru avioane de război rusești au încălcat spațiul aerian suedez. Forțele aeriene au efectuat o operațiune cu aparate de zbor jas 39 Gripen din cadrul pregătirii și au documentat incidentul, sub formă de fotografii”.

Citeşte şi: Rușii au ajuns să bage și copiii după gratii. Imagini sfâșietoare cu o mamă care încearcă să-i explice fetiței sale în lacrimi de ce au fost reținute, după ce au dus flori în memoria ucrainenilor uciși

„Acest lucru arată că pregătirea noastră este bună. Am fost acolo pentru a asigura integritatea teritorială și granițele Suediei. Suntem pe deplin conștienți de situație”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene, Carl-Johan Edström.

Este vorba despre două SU 27 și două SU 24 rusești, care au încălcat spațiul aerian suedez. Încălcarea a fost de scurtă durată și a avut loc la est de Gotland, deasupra mării.

„Având în vedere situația actuală, luăm incidentul foarte în serios. „Acesta este un act neprofesionist și iresponsabil din partea părții ruse”, a declarat șeful forțelor aeriene.

Citeşte şi: Alertă în Constanţa! Un avion militar s-a prăbuşit în zona Cogealac VIDEO