Patru cazuri de EBOLA în Spania: Asistenta infectată, soţul ei şi încă două persoane, în SPITAL

Cazurile de Ebola se înmulţesc în Europa, după ce o asistentă medicală spaniolă a fost infectată de pacienţii pe care îi trata şi internată într-un spital din Spania. Soţul ei este internat şi el şi e sub supraveghere medicală, iar doi asistenţi medicali sunt, de asemenea, sub supraveghere.

07 oct. 2014, 11:19

Numărul total de persoane contaminate cu virusul Ebola care au ajuns în spital, în Spania, este, la ora actuală, de patru.

Asistenta este tratată în prezent cu anticorpi cu care au fost tratate mai înainte persoane contaminate cu virusul ucigaş.

Citeşte şi Alertă în EUROPA: Virusul EBOLA ajunge pe „bătrânul continent” chiar în această lună

În spital se mai află şi soţul asistentei, precum şi doi colegi ai acesteia, cu care ea lucra. De asemenea, au fost identificate 22 de persoane cu care asistenta a mai venit în contact, după ce se presupune că se contaminase, iar acestea sunt monitorizate în prezent, au afirmat surse din cadrul spitalului din Madrid, cu ocazia unei conferinţe de presă, scrie bbc.com.

Asistenta medicală în vârstă de 44 de ani, al cărei nume nu a fost divulgat, este prima persoană contaminată cu Ebola în afara continentului african. Ea este cea care s-a contaminat în timp ce îl trata pe preotul din Liberia, care fusese internat într-un spital din Madrid, fiind contaminat cu virusul. Preotul a murit până la urmă.

De la declanşarea epidemiei de Ebola pe continentul african, în luna martie, peste 3.400 de persoane au murit, iar în ultimul timp, epidemia a început să se extindă cu rapiditate, contaminând aproximativ 7.200 de persoane până în prezent, cazurile de Ebola ajungând şi în Europa şi SUA.