Patru chinezi şi trei români, suspectaţi de coronavirus în Tulcea

Medicii din Tulcea monitorizează starea de sănătate a patru chinezi şi trei români, care s-au izolat voluntar la domiciliu, de teama virusului ucigaş. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 10:47
Patru chinezi şi trei români, suspectaţi de coronavirus în Tulcea

Fişele celor patru chinezi, doi bărbaţi, cu vârste de 40 şi 44 de ani, şi două femei, cu vârste de 36 şi 41 de ani, au ajuns la instituţia tulceană la mijlocul săptămânii trecute. Medicii le monitorizează starea de sănătate, care este până în acest moment în parametri normali. 

„În momentul de faţă, le monitorizăm starea de sănătate, care este în parametri normali”, a menţionat directorul DSP.

Citeşte şi: Profesoara suspectă de coronavirus a primit diagnosticul oficial: are doar gripă sezonieră

De asemenea, şi starea celor trei bărbaţi români din judeţ izolaţi la domiciliu este în parametri normali, după ce aceştia s-au întors din regiunea chineză Wuhan, epicentrul coronavirus. Cei trei bărbaţi au vârste de 35 de ani, 29 de ani şi de 45 de ani şi sunt din Tulcea, Sabangia şi Măcin.

Bilanţul coronavirus în lume

Epidemia de coronavirus din China capată dimensiuni îngrijorătoare. Bilanţul deceselor cauzate de virusul mortal a trecut de pragul de 900, în timp ce numărul persoanelor infectate depăşeşte 40.000. Autorităţile din provincia Hubei, aflată în epicentrul epidemiei, au anunţat că duminică au murit 97 de persoane, cel mai mare număr de victime înregistrat într-o singură zi.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus: Peste 900 de persoane au murit, iar 40.000 sunt infectate cu virusul ucigaş

Numărul total al deceselor din China a ajuns acum la 908, la care se adaugă două decese înregistrate în afara Chinei, astfel bilanțul total este de 910 morți. La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus a depășit 40.000, existând bolnavi în 28 de țări, iar 3.493 de persoane au fost salvate.

În Europa au fost înregistrate 36 de cazuri de infecţie cu coronavirus, dintre care 14 în Germania, 11 în Franţa, trei în Italia, două în Spania,  trei în Marea Britanie, unul în Suedia şi unul în Finlanda.