Bilanţ coronavirus: Peste 900 de persoane au murit, iar 40.000 sunt infectate cu virusul ucigaş

Epidemia de coronavirus din China capată dimensiuni îngrijorătoare. Bilanţul deceselor cauzate de virusul mortal a trecut de pragul de 900, în timp ce numărul persoanelor infectate depăşeşte 40.000. Autorităţile din provincia Hubei, aflată în epicentrul epidemiei, au anunţat că duminică au murit 97 de persoane, cel mai mare număr de victime înregistrat într-o singură zi, conform România TV. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 09:33
Bilanţ coronavirus: Peste 900 de persoane au murit, iar 40.000 sunt infectate cu virusul ucigaş

În plină criză, mulți chinezi refuză să fie plasați în carantină. Pentru a stopa răspândirea virusului, autoritățile au luat măsuri șocante, oamenii sunt luați cu forța din case și duși la izolare.

Citeşte şi: Coronavirus a făcut peste 800 de victime. Chinezii au găsit tratamentul salvator

Numărul total al deceselor din China a ajuns acum la 908, la care se adaugă două decese înregistrate în afara Chinei, astfel bilanțul total este de 910 morți. La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus a depășit 40.000, existând bolnavi în 28 de țări, iar 3.493 de persoane au fost salvate.

Citeşte şi: Femeia din Suceava suspectată de coronavirus a fost scăpată de paramedici în drum spre spital VIDEO

În Europa au fost înregistrate 36 de cazuri de infecţie cu coronavirus, dintre care 14 în Germania, 11 în Franţa, trei în Italia, două în Spania,  trei în Marea Britanie, unul în Suedia şi unul în Finlanda.