Patru Congrese ale opoziţiei sâmbătă în Bucureşti

În aplauzele a aproximativ zece mii de oameni, sâmbătă va avea loc la Romexpo lansarea oficială a tandemului Victor Ponta - premier, Crin Antonescu - preşedinte şi adoptarea rezoluţiei prin care se interzice ca USL să colaboreze cu PDL sau cu Traian Băsescu. În schema iniţială gândită de organizatori pentru Congresul extraordinar al USL trebuia să fie lansaţi şi candidaţii pentru alegerile locale. În ultima clipă, această bucată a fost scoasă din program, deoarece negocierile pentru stabilirea candidaţilor USL la primăriile de sector s-a blocat la sectorul şase, scrie gandul.info

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 12:53
Patru Congrese ale opoziţiei sâmbătă în Bucureşti

Liberalii îl susţin pentru Primăria sectorului 6 pe Rareş Mănescu, în timp ce social-democraţii insistă pentru nominalizarea senatorului Gabriel Mutu. Pesediştii au şi o variantă de rezervă – trecerea conservatorului Ştefan Florescu la PSD şi nominalizarea lui drept candidat pentru Sectorul 6.

Liberalii şi conservatorii au desemnat candidaţi pentru sectoarele 1 şi 4, iar sectoarele 2 şi 6 au rămas în discuţie.

Înaintea Congresului Extraordinar al USL care va avea loc sâmbătă în Pavilionul central de la Romexpo, fiecare partid va avea un Congres extraordinar. La cel al PC vor participa 1500 de delegaţi, la cel al PNL 2.000, iar PSD aduce 2.500 de oameni.

Cele trei partide îşi vor jura credinţă şi vor vota o rezoluţie prin care se interzice colaborarea cu PDL şi Traian Băsescu.

Un moment aparte îl va constitui şi prezentarea trofeelor politice obţinute în ultimele săptămâni. Liberalii îl vor primi în rândurile sale pe fostul prim-vicepreşedinte al PDL, Sorin Frunzăverde, care va fi avansat la funcţia de vicepreşedinte al PNL. Alături de Frunzăverde vor veni şi o parte din primarii care au trecut de la PDL la PNL.

Conservatorii şi-l vor reprimi în rândurile sale pe „fiul rătăcitor” Cristian Popescu Piedone, actualul primar şi candidat pentru Sectorul 4. Social-democraţii îşi vor prezenta şi ei parlamentarii care au trecut în ultimele zile în tabăra PSD.

Conservatorii, liberalii şi pesediştii se vor grupa după terminarea celor trei Congrese, în marea reuniune din pavilionul central de la Romexpo. Cu ecusoane în piept, liberalii, conservatorii şi pesediştii vor fi grupaţi pe judeţe şi nu pe partide. „Semn de colaborare. Nu dădea bine să fie împărţiţi pe partide”, spun organizatorii.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, va juca rolul maestrului de ceremonii pe scena de la Romexpo, în timp ce în sală se vor afla aproximativ zece mii de oameni.

După cele câteva minute introductive ale lui Dragnea, organizatorii au rezervat o oră şi jumătate pentru discursurile lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. De asemenea, va fi invitat să vorbească invitaţilor şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

„Mesajul central al Congresul este că USL este unit. Crin Antonescu va fi desemnat oficial candidatul la preşedinţie, iar Victor Ponta candidatul pentru funcţia de premier. După această oficializare, se vor elimina speculaţiile privind certurile pe funcţii în interiorul USL”, susţin liderii Opoziţiei.

Lansarea candidaţilor a fost amânată fie pentru data de 4 mai, fie se vor organiza mai multe lansări regionale.