Patru francezi răpiţi de Al Qaeda în Nigeria cer disperaţi ajutorul preşedintelui Francois Hollande

Patru francezi răpiţi acum doi ani de Al Qaeda în Nigeria au făcut un apel la preşedintele Francois Hollande, să le negocieze eliberarea. Ostaticii au fost filmaţi undeva în deşert, în timp ce erau păziţi de oameni înarmaţi cu arme Kalaşnikov. 

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 06:19
Patru francezi răpiţi de Al Qaeda în Nigeria cer disperaţi ajutorul preşedintelui Francois Hollande

Filmul difuzat pe un site din Mauritania este prima dovadă în ultimele 18 luni că ostaticii sunt încă în viaţă.

„Vreau să îmi revăd familia. Mi-e dor de ei. Au trecut mai mult de 700 de zile de când suntem aici. E prea mult, e prea greu. Mă gândesc la voi în fiecare zi. Sper să vă revăd repede”, a spus unul dintre ostatici.

Cei patru lucrau pentru două companii franceze care derulau contracte în Nigeria. În septembrie 2010, lucrătorii au fost răpiţi în oraşul Arlit din nordul ţării.

Agresorii au cerut o răscumpărare de 90 de milioane de euro, dar fostul guvern francez a refuzat să plătească această sumă.

„Familiile noastre să fie solidare, să încerce pe orice căi să determine guvernul, companiile şi pe preşedintele ţării să ne scoată de aici”, s-a plâns un alt ostatic.

Potrivit experţilor, momentul pentru difuzarea înregistrării a fost ales în preajma zilei de 11 septembrie, pentru a exercita o presiune mai mare asupra autorităţilor.