Patru MEDALII DE AUR şi două DE ARGINT pentru gimnastele României la CE de la Bruxelles

Aur şi argint pentru gimnastele României la Campionatele Europene de la Bruxelles, la finalele pe aparate. Sandra Izbaşa a luat aurul la sărituri, cu media de 14.866, în timp ce Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de argint, în finală la bârnă, la Campionatele Europene de la Bruxelles. În finala la sol, gimnasta Larisa Iordache a câştigat medalia de aur, iar Cătălina Ponor pe cea de argint. Sâmbătă, gimnastele României au obţinut şi titlul european pe echipe la senioare, după 4 ani.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 12:27
Patru MEDALII DE AUR şi două DE ARGINT pentru gimnastele României la CE de la Bruxelles

România străluceşte din nou la gimnastică. Larisa Iordache a fost notată cu 15.233 de puncte şi a cucerit medalia de aur, în timp ce Cătălina Ponor a fost notată cu 14.633, obţinând medalia de argint în finala la sol. Pe podium a mai urcat britanica Hannah Whelan (14.533).

Larisa Iordache a deschis finala, fiind notată cu 15.133, cu care a ocupat locul doi. Cătălina Ponor, intens aplaudată de public, a intrat ultima în finală, exerciţiul ei fiind notat cu 15.200, performanţă care i-a adus medalia de aur. Pe podium s-a mai aflat Hannah Whelan (14.333).

Sandra Izbaşa a fost notată cu 14.900 la prima săritură şi cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur. Medalia de argint i-a revenit gimnastei Oksana Şusovitina (Germania), cu 14.683, iar pe locul trei s-a clasat Giulia Steingruber (Elveţia) – 14.624.

Diana Bulimar, Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Raluca Haidu au câştigat medalia de aur în finala pe echipe la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles. Româncele antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au obţinut astfel medalia de aur după patru ani de la ultima performanţă similară.

„Sunt foarte fericită pentru rezultatele Cătălinei. Am avut emoţii enorme. Emoţiile le-am retrăit după cinci ani. Are o dorinţă enormă să-şi demonstreze sieşi că mai poate. Concursul din Bruxelles a fost un pariu cu ea, iar pariul cel mare va fi la Olimpiada de la Londra. Mi-e teamă pentru Olimpiadă pentru că este mult mai grea şi este nevoie de foarte multă muncă. Trebuie să muncească de trei ori mai mult până la Olimpiada”, a declarat la România TV, mama Cătălinei Ponor.

Podiumul a fost completat de echipele Rusiei şi Italiei. În primele trei zile de competiţie, România a mai obţinut două medalii de bronz, la junioare, în concursul pe echipe şi la individual-compus, prin Andreea Munteanu.

România a încheiat participarea la CE de la Bruxelles, cu 12 medalii, după cum urmează: Senioare-aur pe echipe, aur la sărituri (Sandra Izbaşa), aur la bârnă (Cătălina Ponor), argint la bârnă (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Cătălina Ponor); Junioare – argint la sărituri (Alina Stănilă), bârnă (Andreea Munteanu), sol (Silvia Zarzu), bronz pe echipe, la individual-compus şi sol (Andreea Munteanu).

Citeşte şi Ponor: Îmi lipseau podiumul, bucuria de a termina pe primul loc, emoţia