Imagini cutremurătoare cu atacul din Kandahar. Patru militari au fost răniţi. Sunt şi soldaţi români la bază VIDEO

Patru militari din coaliţia împotriva talibanilor au fost răniţi în urma atacului de la baza de la Kandahar. În baza de la Kandahar se aflau şi militari români în momentul atacului.

27 feb. 2016, 09:13
Imagini cutremurătoare cu atacul din Kandahar. Patru militari au fost răniţi. Sunt şi soldaţi români la bază VIDEO

Militarii români se aflau in zona de relaxare, împreună cu soldaţii americani, când s-a dat alarma cu rachete. Acestea au căzut la o distanţă de aproximativ 150 de metri de bază, potrivit România TV.

Atât soldaţii români, cât şi cei americani au pus în aplicare procedurile specifice în astfel de situaţii. Toată lumea a intrat în buncăr, unde au stat o jumătte de oră aproximativ, până când a încetat atacul.

O rachetă a căzut, vineri seară, într-o bază din provincia afgană Kandahar în care sunt staţionaţi militari români, dar incidentul nu s-a soldat cu victime sau daune materiale, anunţă Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat.

„Vineri, a fost declanşată o alarmă de atac cu rachete în baza militară situată în provincia Kandahar din Afganistan. Conform primelor informaţii, în jurul orei 17.45, ora României, în bază a căzut o rachetă. Incidentul nu s-a soldat cu nicio victimă sau pagube materiale”, arată comunicatul de presă.

Citeşte şi O rachetă a căzut într-o bază în care sunt militari români VIDEO

Miliarii români care încep o nouă misiune la în Kandahar, însoţiţi de jurnalişti, se aflau în zona de relaxare când s-a dat alarma de atac cu rachete.

„A fost un moment destul de panicos din punctul meu de vedere, pentru că a fost prima dată când am simţit asta în mod real şi am văzut cum cade o rachetă şi am auzit această bubuitură. A căzut o rachetă la o distanţă destul de mică faţă de locul unde ne aflam noi, cam la 150-200 de metri distanţă”, a povestit trimisul special România TV, jurnalistul Berta Popescu.

În ultima perioadă, numărul atacurilor cu rachetă asupra bazelor militare din Afganistan au crescut. Talibanii au trimis, de la începutul anuluji, cel puţin 13 de rachete de acest fel.