Patru morţi şi 10 răniți după ce un obuz rusesc a lovit un spital din regiunea Donețk

Comandamentul militar al Ucrainei spune că patru oameni au fost uciși iar 10 sunt răniți după ce un obuz rusesc a lovit un spital din Vuhledar din regiunea Donețk, anunţă The Telegraph.

24 feb. 2022, 16:35
Patru morţi şi 10 răniți după ce un obuz rusesc a lovit un spital din regiunea Donețk

Patru morţi şi 10 răniți după ce un obuz rusesc a lovit un spital din regiunea Donețk în estul Ucrainei. Între răniţi sunt şi şase medici, a anunţat comandamentul militar al Ucrainei.

Potrivit oficialilor ucraineni, Rusia a lansat 203 atacuri militare în mai multe regiuni din Ucraina de la debutul atacului, mai scrie The Telegraph.

Citeşte şi: Ucraina a recăpătat controlul asupra oraşului Mariupol. Lupte grele se dau în toată zona de sud-est

Ministerul ucrainean de externe a transmis la ora 14:00 că un elicopter K-52 al rușilor și trei elicoptere de lângă Hostomel au fost doborâte în regiunea Kiev, lângă Mejiria.

Luptele continuă în Lugansk, în apropierea oraşului Șastie iar „inamicul continuă să sufere pierderi”, mai spus oficiali ucraineni.

Citeşte şi: Momentul în care este doborât un avion rusesc, în Lugansk. Ucrainenii spun că este al şaptelea aparat distrus joi

În regiunea Odesa, 10 soldați ar fi fost răniți în timpul unui atac, mai precizează sursa citată.

 

Forţele militare ruse au ajuns în zona Kiev. Elicoptere militare survolează cerul capitalei Ucrainei

Forţele militare ruse au au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP.

Grănicerii, fără a preciza natura acestei incursiuni terestre, au adăugat că ea a avut loc prin postul de control Vilcia, situat la circa 150 km nord de capitala ucraineană.

„Trupele ruse au încălcat graniţa de stat. Echipamentul de război al inamicului a trecut prin punctul de frontiera Vilcia”, a indicat Serviciul ucrainean de frontieră.

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat că Rusia a preluat controlul asupra Aeroportului internaţional Antonov din oraşul Hostomel, în urma unui atac aerian cu elicoptere de tip Mi-8. Oraşul se află la doar 23 de kilometri de capitala Kiev.