Ucraina a recăpătat controlul asupra oraşului Mariupol. Lupte grele se dau în toată zona de sud-est

Armata ucraineană transmite că a recăpătat controlul asupra oraşului Mariupol, din estul ţării. Orașul-port Mariupol se află la mai puțin de 20 km de cele mai apropiate tranșee din regiunea estică Donbass.

24 feb. 2022, 15:55
Ucraina a recăpătat controlul asupra oraşului Mariupol. Lupte grele se dau în toată zona de sud-est

În afară de Mariupol, upte grele continuau joi după-amiază în jurul Harkovului, un oraş important din est, aproape de graniţa cu Rusia. Confruntările ruso-ucrainene au continuat, de asemenea, în sud, în apropierea peninsulei Crimeea pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

În regiunea de nord-est a Cernihiv, care separă Kievul de Belarus, unde Rusia a început să-şi mute trupele peste graniţă spre capitala Ucrainei, armata ucraineană a declarat că ofensiva a fost oprită. „Forţele de apărare ale Ucrainei reţin atacul agresorului rus ”, se arată într-un comunicat preluat de Financial Times.

Citeşte şi Momentul în care este doborât un avion rusesc, în Lugansk. Ucrainenii spun că este al şaptelea aparat distrus joi

Lituania, care se învecinează cu Belarus şi exclava rusă Kaliningrad, va declara joi starea de urgenţă, a declarat preşedintele ţării, cu aprobarea parlamentului.

Citeşte şi Ursula von Der Leyen a anunţat primele sancţiuni împotriva Rusiei, după invazia din Ucraina. Cum vrea să slăbească UE puterea lui Putin