Patru persoane au fost infectate cu varianta Delta, la Constanţa. Trei nu erau vaccinate anti-COVID

Patru persoane au fost infectate cu varianta Delta, la Constanţa. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat că patru noi cazuri de infectare cu varianta Delta au fost confirmate la nivelul judeţului şi niciunul dintre pacienţi nu este internat.

17 aug. 2021, 14:50
Patru persoane au fost infectate cu varianta Delta, la Constanţa. Trei nu erau vaccinate anti-COVID

Patru persoane au fost infectate cu varianta Delta, la Constanţa. Reprezentanţii DSP Constanţa au transmis marţi, că este vorba de o fată de 14 ani, o femeie de 51 de ani şi alta de 60 de ani, dar şi de un bărbat de 40 de ani.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului! Peste 80% dintre cazurile Covid-19 sunt cu varianta Delta, la pacienții nevaccinați

Patru persoane au fost infectate cu varianta Delta, la Constanţa

Persoanele respective nu sunt internate şi nici nu au istoric de călătorie în străinătate. De asemenea, DSP Constanţa a precizat că doar una din cele patru persoane este vaccinată împotriva COVID-19, scrie News.ro.

Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă” pe fondul răspândirii actualei variante delta a COVID-19, a anunţat şeful Grupului de Vaccinuri Oxford. Prof. Sir Andrew Pollard le-a spus parlamentarilor britanici că dacă vaccinurile nu au oprit răspândirea virusului, înseamnă că „atingerea prafului pentru imunitatea generală a populaţiei” este „un mit”.

Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate. Şi asta înseamnă că oricine nu este încă vaccinat, la un moment dat va lua virusul … şi nu avem nimic care să oprească [complet] transmiterea respectivă”, a spus şeful Grupului de Vaccinuri Oxford, conform publicaţiei The Guardian, citate de Mediafax.

Chiar dacă datele arată că vaccinurile sunt eficiente în prevenirea cazurilor grave de COVID-19 şi a deceselor asociate bolii infecţioase, serurile nu împiedică o persoană complet vaccinată să fie infectată cu virusul SARS-CoV-2, notează sursa citată.

Potrivit cercetătorilor, conceptul de imunizare a populaţiei se bazează pe o majoritate care dezvoltă imunitate, fie prin vaccinare, fie prin infecţii anterioare. Astfel, oferă protecţie indirectă celor nevaccinaţi şi celor care nu au fost infectaţi anterior.