Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului! Peste 80% dintre cazurile Covid-19 sunt cu varianta Delta, la pacienții nevaccinați

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat că în România sunt înregistrate peste 300 de persoane infectate cu varianta Delta de Covid-19 şi că cele mai multe cazuri sunt la persoanele nevaccinate.

10 aug. 2021, 15:05
Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului! Peste 80% dintre cazurile Covid-19 sunt cu varianta Delta, la pacienții nevaccinați

Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului! Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) până la 8 august în România au fost confirmate 313 cazuri de infectare cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2. Sunt 51 de cazuri în plus față de săptămâna trecută, a precizat Valeriu Gheorghiță. Tulpina Delta a Sars-Cov-2 are un mod de transmitere atipic de rapid și se află într-o continuă transformare, avertizează specialiștii de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Cel mai mare pericol în ceea ce privește tulpina Delta este faptul că are capacitatea de a-şi masca receptorii, ceea ce înseamnă că atunci când pătrunde în organism această versiune de coronavirus nu este recunoscută de anticorpii formaţi prin vaccinare sau boală.

Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului!

Valeriu Gheorghiță a mai spus că varianta Delta a fost confirmată în special la persoanele nevaccinate. Peste 80% dintre cazuri sunt la pacienți care nu s-au imunizat. De asemenea, au fost înregistrate 19 decese după infectarea cu varianta Delta, unul singur fiind al unui pacient vaccinat cu schema completă. „Vaccinarea cu schemă completă indiferent de vaccinul utilizat își păstrează eficiența de peste 90 % privind prevenirea internărilor, prevenirea cazurilor grave și prevenirea deceselor”, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform Mediafax.

Delta, tulpina letală a Sars-Cov-2, nu recunoaște anticorpii. Nevaccinații sunt condamnați: „Vom avea de suferit. Cu certitudine numărul de infectări va crește”

Șeful CNCAV a mai arătat că un studiu realizat în Singapore confirmă faptul că la persoanele vaccinate simptomatologia este mai ușoară și analizele de sânge sunt mult mai bune. În plus, „fereastra de contagiozitate” este mai redusă, ceea ce înseamnă că riscul de transmitere a infecției este mai mic.