Patru poliţişti rutieri prinşi când luau mită au fost reţinuţi de procurori

Poliţiştii prinşi marţi în flagrant în timp ce primeau mită de 400 de lei de la un conducător auto care trebuia sancţionat contravenţional au fost reţinuţi, iar unul dintre poliţişti ar mai fi primit mită şi anul trecut, se arată într-un comunicat al Parchetului de lângă Tribunalul Olt. 

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 09:13
Patru poliţişti rutieri prinşi când luau mită au fost reţinuţi de procurori

Cei patru poliţişti sunt cercetaţi pentru luare de mită după ce marţi, în timp ce îşi exercitau atribuţiile de serviciu pe DN65, în zona Pădurea Saru, au primit 400 de lei de la şoferul unui autoturism care circula cu viteză peste limita legală pentru a nu-l sancţiona contravenţional.

Citeşte şi: Elena Udrea, după ce Sorina Pintea a fost arestată pentru luare de mită: „Este o înscenare”

„În dimineaţa zilei de 11 martie, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt (…) au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de patru agenţi de poliţie din cadrul IPJ Olt – Serviciul Poliţiei Rutiere, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită. Din actele de urmărire penală rezultă că există probe/indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 10.03.2020, în jurul orei 11,10, agenţii de poliţie din cadrul IPJ Olt – Serviciul Rutier, G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, cu autospeciala de poliţie (…), pe DN 65, în zona Pădurea Saru, jud. Olt, au oprit în trafic un autoturism condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, însă agenţii de poliţie. efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat pentru abaterea la regimul rutier”, se precizează în comunicatul citat, potrivit Agerpres. 

Cei patru poliţişti au fost surprinşi în flagrant şi aveau asupra lor câte 100 de lei fiecare, bani cu serii dintre cele notate în documentele întocmite pentru realizarea flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză. Procurorii au mai stabilit că unul dintre poliţiştii rutieri cercetaţi este la a doua faptă de luare de mită.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre reţinerea Sorinei Pintea: „Îmi pare rău. Nu ştim în ce bază s-a făcut arestarea”

„De asemenea, în sarcina agentului de poliţie E.Ş.O. s-a mai reţinut că, la data de 26.11.2019, în jurul orei 16,15, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a primit suma de 300 lei de la numitul P.A., care a condus un autoturism pe DN 64, Drăgăşani-Caracal cu viteză peste limita legală, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate, precum şi alte aspecte faptice pe care nu le-a constatat şi nici nu le-a verificat, pentru a nu-i fi suspendat conducătorului auto dreptul de a conduce pe drumurile publice”, precizează sursa citată.

Procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, care s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupţie la adresa unor poliţişti de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Olt.