Patru porturi au fost închise din cauza vântului puternic

Activitatea în porturile de la Marea Neagră a fost suspendată, miercuri seară, din cauza vântului puternic, care suflă cu peste 60 de kilometri pe oră, pentru evitarea producerii unor accidente.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 18:25
Patru porturi au fost închise din cauza vântului puternic

Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, au fost suspendate manevrele în porturile Constanţa Sud, Constanţa Nord, Midia şi Mangalia deoarece vântul s-a intensificat şi are o forţă de peste 60 de kilometri pe oră, informează Mediafax.

Căpitănia Zonală Constanţa a transmis, miercuri dimineaţă, avize de înrăutăţire a vremii pentru următoarele 24 de ore, cu posibilitatea de prelungire până la 48 de ore, navelor aflate în porturi.

Astfel, viteza vântului va creşte în intensitate, urmând să depăşească 90 de kilometri pe oră în larg şi 80 kilometri pe oră la ţărm, iar marea va avea gradul de agitaţie 6 – 7 în larg, cu valuri de patru – cinci metri înălţime.

Din acest motiv, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

De asemenea, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul şi să aibă tot timpul câte un om de veghe.