Patru suspecţi în cazul traficanţilor de migranţi în SUA şi Mexic, reţinuţi la Craiova

Patru dintre suspecţii din gruparea infracţională transfrontalieră specializată în traficul de migranţi în Mexic şi SUA, unde ar fi trimis aproximativ 600 de persoane, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Craiova.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 12:50
Patru suspecţi în cazul traficanţilor de migranţi în SUA şi Mexic, reţinuţi la Craiova

Potrivit şefului DIICOT Craiova, Adrian Glugă, la sediul DIICOT au fost chemate pentru audieri 60 de persoane suspectate în acest caz, iar audierile s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a patru dintre persoane.

Cei patru vor fi prezentaţi, miercuri, magistraţilor de la Tribunalul Dolj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pentru alţi doi suspecţi, procurorii vor cere emiterea de mandate de arestare în lipsă.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, marţi, 13 percheziţii în Craiova, la traficanţi de migranţi conduşi de membri ai lumii interlope, care ar fi dus ilegal în Mexic şi SUA aproximativ 600 de persoane, obţinând astfel peste un milion de dolari.

Conform procurorilor DIICOT Craiova, liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis „Paris”, în vârstă de 39 de ani, Serdaru Filip, în vârstă de 40 de ani şi Popescu Luigi Cristinel, de 44 de ani, „exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova”, au precizat procurorii.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au racolat persoane de etnie romă din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi şi le-au facilitat trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv dintre SUA şi Canada, cerând de la fiecare dintre aceştia aproximativ 8.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, aproximativ 300 dintre acestea fiind depistate ulterior în SUA.

În cadrul cercetărilor este analizată inclusiv posibilitatea ca unii migranţi care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de membrii grupării să fi fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească în SUA, în beneficiul învinuiţilor.