Patru taiwanezi şi 32 de filipinezi, ucişi de taifunul Saola

Patru persoane au fost ucise joi în Taiwan, după ce insula a fost atinsă de primul taifun din acest sezon, Saola, în timp ce bilanţul morţilor taifunului în Filipine a ajuns la 32.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 09:42
Patru taiwanezi şi 32 de filipinezi, ucişi de taifunul Saola

Taifunul Saola s-a abătut asupra Taiwanului joi, însoţit de rafale de vânt violente şi precipitaţii torenţiale, cauzând moartea a patru persoane şi paralizarea insulei, au anunţat autorităţile şi echipele de intervenţie.

Saola, primul taifun din acest sezon, a atins Taiwanul la ora locală 3.20 (miercuri, 22.20, ora României), în apropiere de oraşul Hualien, situat pe coasta de est, a anunţat Biroul Meteorologic.

Taifunul a trecut mai întâi peste Filipine, unde a ucis 23 de persoane, potrivit ultimului bilanţ.

Saola era însoţit de ploi violente, în special în nordul Taiwanului, şi a provocat alunecări de teren, antrenând evacuarea în total a peste 1.500 de persoane.

În districtul Sanhsia (nord), un bărbat a murit îngropat în cursul unei alunecări de teren, iar un poliţist a murit înecat, a anunţat Centrul pentru Operaţiuni de Salvare.

A treia victimă este un motociclist care a intrat în coliziune cu un copac căzut pe stradă, iar a patra victimă este o femeie omorâtă de un copac care s-a prăbuşit peste ea, ambele victime în sudul insulei.

Şcolile erau închise pe toată insula, la fel ca majoritatea birourilor, mai puţin în comitatul Taidong (sud-est).

Taifunul s-a îndreptat spre largul mării joi dimineaţa, însă autorităţile se tem că ar putea reveni pe uscat în cursul zilei.