Paul de România află astăzi dacă va fi extrădat sau rămâne în Franţa

Instanţa franceză este aşteaptă se anunţe dacă aprobă cererea de extrădare a lui Paul de România în ţara noastră, unde are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa.

14 sept. 2022, 09:57
Paul de România află astăzi dacă va fi extrădat sau rămâne în Franţa

Curtea de Apel din Paris trebuie să stabilească astăzi dacă Paul de România va fi trimis sau nu în ţară pentru ispășirea pedepsei de 3 ani si patru luni de inchisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa.

Paul de România a fost capturat luni, 27 iunie, pe stradă, în timp ce plasa o comandă la o cafenea. El a fost depistat în Arondismentul 9 din Paris, unde, de cel puțin o lună, frecventa o zonă de cafenele. De fiecare dată când venea la local, era singur și purta mască anti-COVID. Cât timp era în cafenea, Paul petrecea foarte mult timp pe telefon, pe rețele de mesagerie.

În condiţiile în care măsura de protecţie anti-Covid nu mai era obligatorie în Franţa, precauţia excesivă a lui Paul de România nu a făcut altceva decât să atragă atenţia asupra sa. Astfel, o persoană ar fi sunat la poliție și ar fi spus că i se pare suspect comportamentul clientului din cafenea. Pe fir au intrat polițiștii, care l-au și reținut la ieșirea din localul respectiv.

Asupra lui Paul-Philippe a fost găsit un pașaport britanic. Deşi s-a născut în Franța, Paul de România nu are cetățenia.
Vă reamintim că Paul de România a dispărut din țară după ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa. Instanţa l-a găsit vinovat pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.