Paul de România rămâne toată vara în Franța. Când se judecă cererea de extrădare în România

Paul de România nu va ajunge prea curând în România. Instanţa franceză a stabilit ca abia în toamnă să judece extrădarea acestuia în România, unde are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa.

01 iul. 2022, 11:58
Paul de România rămâne toată vara în Franța. Când se judecă cererea de extrădare în România

Paul de România rămâne toată vara în Franța. Curtea de Apel din Paris a anunțat că abia pe 14 septembrie se va decide dacă Paul de România va fi trimis sau nu în ţară pentru ispășirea pedepsei de 3 ani si patru luni de inchisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa.

Paul de România a fost capturat luni, 27 iunie, pe stradă, în timp ce plasa o comandă la o cafenea. El a fost depistat în Arondismentul 9 din Paris, unde, de cel puțin o lună, frecventa o zonă de cafenele. De fiecare dată când venea la local, era singur și purta mască anti-COVID. Cât timp era în cafenea, Paul petrecea foarte mult timp pe telefon, pe rețele de mesagerie.

Asupra lui Paul-Philippe a fost găsit un pașaport britanic. El s-a născut în Franța, dar nu are cetățenia.
Vă reamintim că Paul de România a dispărut din țară după ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa. Instanţa l-a găsit vinovat pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.