Paul Georgescu, singurul român nominalizat pentru a treia oară consecutiv la titlul de „Man Of The Year” la înot în ape deschise

Paul Georgescu este singurul român nominalizat pentru a treia oară consecutiv la titlul de MAN OF THE YEAR la înot în ape deschise.

17 ian. 2022, 17:38
Paul Georgescu, singurul român nominalizat pentru a treia oară consecutiv la titlul de „Man Of The Year” la înot în ape deschise

Paul Georgescu, singurul român nominalizat pentru a treia oară consecutiv la titlul de „Man Of The Year” la înot în ape deschise. World Open Water Swimming Association Awards, cea mai mare organizație de înot în ape deschise din lume, l-a nominalizat din nou pe sportivul român Paul Georgescu pentru titlul suprem al celei mai importante categorii, Man of The Year 2021 – Omul Anului, titlul acordat prin votul publicului.

Paul Georgescu, singurul român nominalizat pentru a treia oară consecutiv la titlul de „Man Of The Year” la înot în ape deschise

Pentru a putea vota, va trebui să vă înregistrați AICI. Linkul unde poate fi apoi votat sportivul român Paul Georgescu pentru titlul de Man of the Year 2021 este AICI. Sportivii nominalizați sunt aleși după criterii stricte care țin cont de performanțele și rezultatele realizate și obținute în anul 2021, de valoarea dovedită, de imagine, de capacitatea de a promova și de a reprezenta cât mai bine această ramură sportivă. De remarcat faptul că, în istoria premiilor Man of The Year, numai bulgarul Petar Stoychev a fost nominalizat de 4 ori consecutiv.

Performanţele lui Paul Georgescu, sportivul susţinut de Catena Racing Team, cel mai titrat club polisportiv al unei companii din România, sunt impresionante. Oficialii World Open Water Swimming Association îl caracterizau ca fiind un „un excelent înotător, talentat triatlonist și profesor de sport la International British School of Bucharest”.

Paul Georgescu a înotat o milă la Cercul Polar de Sud, în condiţii extreme! Românul ar putea stabili PATRU recorduri mondiale

În plus, cele mai recente performanțe ale sportivului român Paul Georgescu pledează pentru această valoroasă nominalizare. La mai puțin de un an de zile de la prima sa reușită în domeniu, când a parcurs în premieră pentru România prima milă (1.609 m) în apă înghețată (timp 22:44:19, la o temperatură a apei de 3,02°C), el a stabilit în Antarctica un record mondial. La Hanusse Bay a înregistrat „Ice Zero Mile World Record in 0.0°C water”, adică a reușit să devină cel mai rapid înotător din lume care a parcurs distanța de 1 milă în ape inghetate cu temperatura de 0-1°C.   Totodată, el a devenit şi primul bărbat din lume care a înotat o milă la cercul polar de sud. Mai multe AICI.

Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) și deținător al titlului Triple Crown (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km și Manhattan Island, SUA – 48,5 km).