Paul Stănescu: Cred că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură. Voi renunţa la şefia PSD Olt

Publicat: Duminică, 24 Iunie 2018 20:41 // Actualizat: Luni, 25 Iunie 2018 09:20 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, opinează că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi spune că pentru a trece este Opoziţia ar trebui să aibă majoritate.

"Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă să treacă pentru că, în primul rând, opoziţia trebuie să aibă majoritate. Şi, din toate calculele care sunt acolo, eu cred că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură. Cred, dar nu am certitudinea sau să am ceva din partea lor. Dar, cred că nu vor avea majoritate şi nu vor ieşi. (...) Ne vom întâlni, vom discuta... putem să fim în sală, putem să nu fim în sală, pentru că am învăţat de la alţii care nu erau în sală în momentul în care erau moţiuni de cenzură, dar sper să nu facem la fel ca ei", a spus Paul Stănescu, duminică, la Cezieni.

Vicepremierul a precizat că social-democraţii PSD nu a luat o decizie în ceea ce priveşte prezenţa parlamentarilor în sală, la votul moţiunii de cenzură.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Aşteptăm poziţionarea UDMR la moţiune. PPE a avertizat Uniunea privind susţinerea PSD la legile justiţiei

Preşedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, a precizat, duminică, că se va retrage de la conducerea organizaţiei judeţene de partid după ce va fi organizat un referendum privind schimbarea numelui judeţului în Olt-Romanaţi.

"Vreau să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Olt, să-l susţin pe Marius Oprescu, preşedinte, pentru că eu consider că Marius merită. Acest lucru am vrut să-l fac mai repede, am vrut să-l fac chiar până în sesiunea din vară, parlamentară, să fiu foarte sincer, dar am amânat puţin pentru că ţin neapărat, enorm, la un lucru: ţin ca judeţul nostru să se numească Olt-Romanaţi. Am zis că după referendumul pentru familie, când odată cu acest referendum la nivel naţional sper să fie şi referendumul nostru, nu sper, sunt convins că o să fie şi referendumul nostru la nivel judeţean, după aceea îmi voi da demisia şi vom face alegeri la organizaţia PSD Olt", a declarat Paul Stănescu.

El a susţinut că decizia de a se retrage de la conducerea PSD Olt este determinată de "evoluţia foarte bună a organizaţiei" sub conducerea preşedintelui executiv Marius Oprescu. Stănescu a adăugat că trebuie schimbate generaţiile şi trebuie făcut loc tinerilor.

"Cred că evoluţia foarte bună a organizaţiei sub preşedinţia executivă a lui Marius Oprescu m-a determinat să fac acest lucru. Nu ştiu dacă mă voi concentra pe politica la nivel central dar eu consider că trebuie să schimbăm generaţiile şi am spus într-un cadru al partidului, pentru că de fiecare dată tinerilor trebuie să le faci loc. Nu trebuie să ţii de un anumit scaun până te dau alţii la o parte. Cred că e normal (...) să faci lucrul ăsta", a spus Paul Stănescu.

Întrebat dacă şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ar trebui să se dea la o parte, Stănescu a menţionat că liderul PSD nu trebuie să facă asta şi are susţinerea întregului partid.

"Dragnea e foarte tânăr, ce legătură are Dragnea cu ceea fac eu? Dragnea nu e preşedintele PSD Teleorman, e Adrian Gâdea preşedinte. De ce să se dea la o parte? Ce-a făcut? De ce să-l dea alţii? Tot partidul, mai ales că în ultimul Comitet Executiv, de vineri, toţi preşedinţii de organizaţii şi-au arătat susţinerea pentru domnul preşedinte Dragnea", a mai spus Stănescu.

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
moţiune de cenzură Paul Stanescu PSD
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7607
RON
20 May
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H