Paul Stănescu, PSD: Guvernul Orban trebuie învestit. România are nevoie cât mai repede de un Guvern

Guvernul Orban trebuie învestit cât mai repede, a declarat liderul social-democrat Paul Stănescu luni, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat ca martor într-un dosar. El dă un mesaj contrar liniei partidului, care a anunţat pe toate canalele că nu va asigura cvorumul la votarea noului guvern în Parlament.

RomaniaTV.net
28 oct. 2019, 08:59
Paul Stănescu, PSD: Guvernul Orban trebuie învestit. România are nevoie cât mai repede de un Guvern

„Cred că împreună, în Comitetul Executiv Naţional, într-un for de conducere, trebuie să luăm o decizie. Ceea ce e foarte important, şi pentru mine ca om politic e foarte important, şi ca cetăţean al acestei ţări, că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun un calendar. E vorba de ţara noastră, de România, şi România trebuie să aibă un Guvern stabil”, a declarat Paul Stănescu luni dimineaţă, la ieşirea de la DNA. 

E prima declaraţie de acest fel de la un lider PSD, linia transmisă până acum de partid fiind că social-democraţii nu vor asigura cvorumul la şedinţa Parlamentului în care se va vota învestirea Guvernului Orban.

Totuşi, Paul Stănescu a ţinut să precizeze că decizia se va lua în Comitetul Executiv al partidului.

„”Sunt membru de partid. Decizia va fi într-un for al partidului. Ce va face partidul, voi face şi eu. Fără nicio discuţie. (…) A picat un Guvern printr-o moţiune de cenzură, aşa stau lucrurile, şi trebuie învestit un nou Guvern, a mai spus Stănescu.

Social-democraţii trag de timp privind audierea miniştrilor lui Ludovic Orban, dorind să „întindă” procedura pe durata a trei zile, o premieră după Revoluţie.

Orban încheie acorduri cu partidele pentru susţinerea în Parlament

Ludovic Orban, preşedintele PNL, ar urma să încheie, luni, acorduri politice cu grupul minorităţilor naţionale, PMP, USR, UDMR şi ALDE, potrivit unor surse liberale.

Conform surselor citate, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, Ludovic Orban va încheia acorduri politice cu fiecare dintre aceste formaţiuni. Acordul cu minorităţile va fi încheiat la ora 13,00, cel cu PMP la ora 13,30, după care vor urma cele cu USR, UDMR şi ALDE.

Liberalii s-au reunit, luni, la Parlament, în şedinţa Biroului Executiv.

Săptămâna trecută, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, la finalul discuţiilor cu liderii partidelor politice din Opoziţie, că „negocierile au decurs bine” şi că vor exista acorduri politice cu fiecare formaţiune în parte.