Pavel Popescu (PNL) lansează acuzații grave la adresa Rusiei: „România e singura țară care nu a fost penetrată!”

Pavel Popescu a ieșit din nou la atac. Deputatul PNL, fost șef al comisiei de Apărare, a lansat acuzații grave la adresa Federației Ruse. 

02 mart. 2023, 21:05
Pavel Popescu (PNL) lansează acuzații grave la adresa Rusiei: „România e singura țară care nu a fost penetrată!”

PNL-istul Pavel Popescu susține că România se numără printre țările care este atacată în mod sistematic de hackerii ruși. Totuși, sistemele informatice de apărare ale țării noastre sunt suficient de puternice, impenetrabile, a precizat Pavel Popescu.

„Există câteva operaţiuni în Romania în zona cibernetică, câteva zeci, cifra reală, de o periculozitate imensă la adresa cetăţenilor din România, tot ce înseamnă cetăţeni poate fi afectat grav în urma acestor câteva zeci de acţiuni.

Noi am avut câteva atacuri, anul trecut, destul de severe la adresa statului român”, a declarat Pavel Popescu.

PNL-istul a mai precizat că „instituţiile din România, inclusiv ANCOM sau un minister, nu au avut şi nu au baza legală, o vor avea după promulgarea legii de către preşedinte, de a interveni în cazul acestor cazuri extrem de grave care au apărut în urma evoluţiei tehnologiei şi a acestor chestiuni extrem de sofisticate pe care Federaţia Rusă le face la nivel global”.

 

Pavel Popescu: „Suntem una dintre puţinele ţări care nu au fost penetrate de puterea Federaţiei Ruse”

 

Propaganda rusă încearcă să profite de vulnerabilitățile internauților inclusiv prin intermediul social media, susține Pavel Popescu.

„Există milioane de conturi, la nivel global 1,5 miliarde, statistica este că anul trecut doar Facebook a închis 2 miliarde de conturi false, acestea nu sunt o coincidenţă. Sunt reţele foarte bine puse la punct care dublează reţeaua media”, a completat deputatul PNL.

„Noi am avut câteva atacuri, anul trecut, destul de severe la adresa statului român, suntem una dintre puţinele ţări, Parlament, alte instituţii, Guvern, care nu au fost penetrate de puterea Federaţiei Ruse, pentru că au fost apărate şi filtrate într-un mod profesionist, până acum”, a arătat Pavel Popescu.