Pavel Stratan revine cu albumul „Amintiri din copilărie vol. IV”, după şase ani

După o pauză de şase ani, Pavel Stratan revine pe piaţa muzicală cu un nou album, "Amintiri din copilărie vol. IV", care va fi lansat pe 13 decembrie, chiar în ziua în care fiul său cel mic, Cezar, îşi serbează cea de-a treia aniversare.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 17:16
Pavel Stratan revine cu albumul „Amintiri din copilărie vol. IV”, după şase ani

Noul material discografic reprezintă ultima parte din seria „Amintiri din copilărie” a artistului. Albumul conţine 12 piese noi, dintre care cinci cântate împreună cu Cleopatra, iar pe CD pot fi găsite, în format mp3, toate melodiile de pe primele trei volume, potrivit Agerpres.

„Piesele de pe acest album au fost adunate în şase ani de zile şi diferă mult între ele fiindcă le-am făcut când am trăit diferite perioade ale vieţii. Dar ca să fiu mai exact, jumătate de album este cu ‘şi’ şi cealaltă jumătate cu ‘ce’. Jumătate sunt literare româneşti, jumătate sunt acelaşi stil care l-am abordat până acum. N-am uitat nici de băutură, nici de jocurile de cuvinte, nici de filosofia care mie îmi place să o pun în piesele mele. Cinci piese sunt cântate cu Cleopatra. (…) Sunt şi câteva piese cu ritmuri de hip-hop, cântate puţin diferit, este ceva făcut cu chitară”, a declarat joi Pavel Stratan, la o conferinţă de presă.

El a mai spus că speră ca acest album să-i aducă şi mai mulţi fani, chiar şi dintre aceia care credeau că el nu cântă şi piese de dragoste. „Uite, totuşi că albumul acesta are şi piese de dragoste”, a mai spus artistul.

Artistul a spus că a întârziat atât de mult cu albumul, deoarece s-a ocupat foarte mult mai întâi de albumele lansate de Cleopatra, iar apoi de albumul lui Cezar, cei doi copii ai săi.

„Când am lansat-o pe Cleopatra eu lucram la al patrulea volum, la acest volum. Toate ideile pe care eu mi le-am strâns pentru acest volum deja le-am transformat şi le-am dăruit Cleopatrei, i-am făcut ei piesele. După doi ani de zile, când Cleopatra avea cinci ani, am spus gata, acum îmi scot albumul meu. (…) Cleopatra a văzut piesele, a spus că-i place şi asta, şi asta, şi am început iar să le fac pentru ea. După ce Cleopatra a trecut de al doilea album al ei, a venit albumul colindelor în 2009. În 2010, când am început iar să lucrez, a apărut Cezar. Nu puteam să nu-i pregătesc şi lui ceva”, a mai spus Pavel Stratan.

Artistul a afirmat că este bucuros şi mândru că fiica lui, Cleopatra, ajunsă acum în clasa a treia, învaţă foarte bine şi chiar a început să compună versuri, să facă poveşti şi, în plus, a cerut singură să studieze la pian. „Am doi copii de aur, am un album nou, toţi sunt fericiţi, am concerte multe, sărbătorile se apropie, totul este bine şi sunt foarte mândru de toate acestea. (…) Cleopatra este în clasa a III-a, învaţă foarte bine. Când a văzut că eu nu îi mai scot nimic s-a apucat ea singură de compus versuri – nu este o glumă, chiar aşa este -, practic în fiecare zi vine de la şcoală cu câte o poezie. Face şi poveşti şi cântă foarte frumos şi la pian, la care studiază deja de doi ani. Ea singură mi-a cerut acest lucru. Scrie şi muzică şi nu este de mirare dacă la anul chiar o să lanseze ea singură un album, compus de ea”, declarat Pavel Stratan, mândru de evoluţia fiicei sale.

Pavel Stratan a spus, de asemenea, că este mândru şi de fiul cel mic, Cezar, care este atras în mod special de piesele hip-hop şi pentru care artistul a spus că are în vedere un proiect care nu are prea mult de a face cu muzica.

Noul album al lui Pavel Stratan, „Amintiri din copilărie vol. IV”, va putea fi cumpărat de marţi, 13 decembrie, de la toate chioşcurile de ziare.