Pavilionul H se transformă în cea mai mare berărie din estul Europei

Centrul comercial Pavilionul H, controlat de Băneasa Investment, se transformă în berărie. Iulian Stanciu, directorul general al eMag, împreună cu alţi doi antreprenori români vor să investească 2,5 milioane de euro în Pavilionul H, pentru a face o berărie, scrie zf.ro.

RomaniaTV.net
16 ian. 2014, 19:49
Pavilionul H se transformă în cea mai mare berărie din estul Europei

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, care găzduieşte încă zeci de magazine de haine, accesorii şi alimente, este deţinută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte. Chiriaşii actuali au fost însă anunţaţi înainte de Crăciun că trebuie să elibereze spaţiile pentru a face loc unei berării ce va purta numele de Berăria H.

Localul, care va necesita o investiţie de 2,5 milioane de euro, va fi deţinut de Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) şi Ioana Iancu (25%), potrivit acţionarilor. Aceştia ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spaţiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru şi peste 3.000 mp afară – parcare şi terasă.

Pavilionul H, construit în anii ’50 în apropiere de Piaţa Presei Libere pentru a servi drept sală de expoziţie pentru obiecte de mărimi mari, a fost transformat la înce­putul anilor ’90 în centru comercial, unde zeci de mici comercianţi şi-au stabilit sediul.

Berăria H va fi gata la vară

Vlad Dumitru precizează că va începe lucrările la Berăria H după ce actualii chiriaşi vor elibera spaţiul şi speră ca localul să fie gata pentru deschidere la începutul verii: „Sub acest brand vom avea un local permanent care va fi berărie, însă în weeken­duri vom folosi sala pentru spec­tacole, concerte sau piese de teatru. Nu vom organiza însă nunţi”. 

Antreprenorul explică faptul că localul va avea un total de 1.500-2.000 de locuri şi va fi amenajat ca o berărie-restaurant, astfel că şi în timpul weeken­dului spectatorii concertelor sau ai pieselor de teatru vor fi aşezaţi la masă.