PDL a votat în unanimitate FUZIUNEA cu PNL şi candidat unic la prezidenţiale

PDL a decis luni, în şedinţa Colegiul Director, cu unanimitate de voturi, fuziunea partidului cu PNL şi desemnarea unui candidat unic la prezidenţiale.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 13:51
PDL a votat în unanimitate FUZIUNEA cu PNL şi candidat unic la prezidenţiale

Colegiul Director Naţional al PDL a decis luni cu unanimitate de voturi realizarea cât mai repede cu putinţă a unei fuziuni cu PNL, au declarat surse din partid pentru Agerpres.

Totodată, liberalii au decis desemnarea unui candidat unic la prezidenţiale, obiectiv ce se doreşte atins până la 1 august, când urmează să fie finalizat şi proiectul de ţară al noului partid de centru-dreapta.

PDL a luat decizia după ce, luni, a avut loc o a două rundă de negocieri cu PNL.

La finalul discuţiilor, Klaus Iohannis declara că liberalii şi democrat-liberalii au reconfirmat dorinţa de a realiza cât mai repede o fuziune între cele două partide.

„Dorim o fuziune a partidelor noastre, o fuziune cât mai repede. Am convenit câteva lucruri concrete, ce comisii mixte vor fi formate. (…) Acest lucru arată determinarea noastră de a merge pe această cale„, a spus Iohannis.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat totodată că grupurile parlamentare ale celor două partide vor lucra de luni împreună.

Citeşte şi FUZIUNEA PNL-PDL. Liderii celor două partide, o nouă rundă de negocieri. Antonescu a lipsit