FUZIUNEA PNL-PDL. Liderii celor două partide, o nouă rundă de negocieri. Antonescu a lipsit

Liderii PNL şi PDL s-au reunit, luni, la sediul PNL din Kiseleff, pentru o nouă rundă de negocieri privind colaborarea  pentru prezidenţiale şi realizarea fuziunii dintre cele două partide. Crin Antonescu nu a participat la discuţii.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 09:37
FUZIUNEA PNL-PDL. Liderii celor două partide, o nouă rundă de negocieri. Antonescu a lipsit

Din partea PNL, la discuţii au participat Klaus Iohannis, Romeo Stavarache, Marian Petrache, Mircea Roşca, iar din partea PDL Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă, Mircea Sava, George Scripcaru şi Gheorghe Flutur.

La finalul întâlniriiKlaus Iohannis a declarat că liberalii şi democrat-liberalii au reconfirmat dorinţa de a realiza cât mai repede o fuziune între cele două partide.

„Dorim o fuziune a partidelor noastre, o fuziune cât mai repede. Am convenit câteva lucruri concrete, ce comisii mixte vor fi formate. (…) Acest lucru arată determinarea noastră de a merge pe această cale„, a spus Iohannis.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat totodată că grupurile parlamentare ale celor două partide vor lucra de luni împreună.

„Lucrăm ca într-o alianţă, practic. De astăzi, grupurile parlamentare din Cameră şi Senat vor lucra împreună. Am stabilit şi paşii următori: vom lucra în comisii paritare, cea mai importantă dintre sarcini revenindu-i comisiei care să lucreze la proiectul pentru România. Ne interesează alegerile prezidenţiale foarte mult, vom avea un singur candidat, dar ne interesează un proiect pentru România cu care să-i convingem pe români, nu numai la alegerile prezidenţiale şi la viitoarele alegeri locale şi generale şi, mai ales, să construim o dreaptă unită„, a spus Vasile Blaga.

Pe de altă parte, PNL şi PDL doresc desemnarea unui candidat comun pentru prezidenţiale.

Am reconfirmat că dorim un candidat comun pentru prezidenţiale, asta dacă nu reuşim fuziunea mai repede”, a afirmat Iohannis.

Cred că jumătatea lunii iulie – 1 august sigur ne va găsi cu un singur candidat desemnat. Eu aş spera ca din partea unui singur partid. Dar, dacă nu se poate până atunci fuziunea, din partea celor două partide”, a menţionat şi Vasile Blaga.

După discuţiile dintre cele două delegaţii urmează să aibă loc şedinţe separate ale conducerilor PDL şi PNL în care să se analizeze stadiul negocierilor privind unificarea dreptei şi a desemnării unui candidat comun pentru Cotroceni.

Ludovic Orban: Klaus Iohannis este CEL MAI POTRIVIT candidat pentru prezidenţiale