PDL atacă în justiţie hotărârea Guvernului de a cere banii de la primării

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, că juriştii PDL lucrează la plângerile în instanţă la adresa Guvernului în cazul primarilor care trebuie să restituie banii din conturi şi a eliberării din funcţie a prefecţilor şi subprefecţilor, iar acestea vor fi depuse în instanţă "într-o zi, două".

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 13:19
PDL atacă în justiţie hotărârea Guvernului de a cere banii de la primării

„Echipa de jurişti ai PDL lucrează deja la întâmpinările în instanţă, la plângeri, şi în cazul primarilor cărora li se iau banii din conturi şi în cazul actului normativ referitor la eliberarea din funcţii a prefecţilor. Probabil că vor fi finalizate într-o zi, două şi vor fi depuse în instanţă”, a precizat Sulfina Barbu.

Întrebată dacă PDL va contesta la Curtea Constituţională decizia Guvernului de a elibera din funcţii prefecţii şi subprefecţii, Barbu a spus: „Cu siguranţă, conform legii, numirile şi eliberările se fac individual pentru fiecare prefect şi subprefect în parte, nu există act de pedeapsă colectivă. Nemaipunând la socoteală faptul că suntem în faţa unei decizii pur politice, de restauraţie politică”.

Ea a arătat că USL a declarat că nu va politiza administraţia, dar a venit cu această primă măsură de schimbare a prefecţilor şi subprecţilor fără niciun fel de analiză.

„Legea prefecţilor şi Legea 188 (statutul funcţionarilor publici – n.r.) au prevederi foarte clare referitoare la schimbarea din funcţie. Trebuie ca ficărui prefect şi subprefect să i se ofere posibilitatea de a merge ca înalt funcţionar public. Doar dacă refuză, atunci pleacă din funcţia respectivă. Sunt foarte multe prevederi încălcate”, a adăugat Sulfina Barbu.

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, prin hotărâre, să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi, a anunţat premierul Victor Ponta.

Pe de altă parte, Guvernul a decis în şedinţa de marţi schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, după ce proiectele de hotărâri care operează aceste modificări au fost incluse pe agenda primei reuniuni a noului Cabinet, au declarat surse oficiale.

Informaţia a fost confirmată la finalul şedinţei de către premierul Victor Ponta, care a arătat că actele normative se mai află încă „în fază de redactare”.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.