PDL cere explicaţii lui Ponta privind scrisoarea Guvernului către FMI

Democrat-liberalii vor solicita luni ca premierul Victor Ponta să vină în plenul Parlamentului pentru a oferi detalii legate de conţinutul scrisorii cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, citat de agenţia Agerpres.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 12:29
PDL cere explicaţii lui Ponta privind scrisoarea Guvernului către FMI

„Liderul grupului nostru de la Camera Deputaţilor va cere astăzi (n.r.-luni) Birourilor Permanente, profitând de sesiunea parlamentară extraordinară, prezenţa premierului Victor Ponta în plen, pentru a explica conţinutul scrisorii cu FMI, despre ce acord e vorba, care sunt costurile pentru România, care sunt etapele şi angajamentele, în mod transparent, aşa cum s-a obligat premierul să o facă încă de la învestitură. Dacă tot au venit parlamentarii din teritoriu, noi solicităm la această sesiune extraordinară prezenţa premierului”, a spus Flutur, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL.

El a adăugat că în cazul în care premierul nu poate veni luni sau marţi la Parlament să-şi trimită un înlocuitor.

„Chiar premierul Ponta a zis că oricând stă la dispoziţia Parlamentului pentru a explica astfel de măsuri, îl aşteptăm. Acum un an tot pe un substrat de acest tip s-a pornit la suspendarea preşedintelui. Îl aşteptăm să spună foarte clar, dacă nu vine poate să convoace o sesiune extraordinară, noi suntem de acord şi pentru convocarea unei alte sesiuni în care să vină să spună astea sunt condiţiile, aici am ajuns cu acordul cu Fondul, ce s-a întâmplat şi cu privatizarea CFR că până la urmă nu a fost privatizat, a fost declarat un câştigător, până la privatizare mai sunt multe de făcut. Vrem să ştim în ce condiţii România poate să semneze un nou acord cu Fondul, altfel suntem într-o necunoştinţă totală”, a arătat, la rândul său, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.