PDL dă UDMR şefia SGG în schimbul susţinerii lui Blaga la conducerea Senatului

PDL a renunţat la conducerea Secretariatului General al Guvernului. Funcţia a ajuns la UDMR în schimbul susţinerii lui Vasile Blaga la şefia Senatului. Printre cei care ar putea ocupa fotoliul de la SGG se numărăr prefectul UDMR de Hunedoara, Dezsi Attila şi Ştefan Gati, cel care asigură interimatul Secretariatului General al Guvernului.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 13:52
PDL dă UDMR şefia SGG în schimbul susţinerii lui Blaga la conducerea Senatului

UDMR şi PDL s-au înţeles. Democrat-liberalii renunţă la conducerea Secretarialului General al Guvernului în schimbul susţinerii de către UDMR a lui Vasile Blaga.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, la finalul şedinţei liderilor şi parlamentarilor Uniunii, că UDMR va prelua şefia SGG şi îl va susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului. Emil Boc a confirmat înţelegerea cu UDMR.

„Sper că în seara aceasta această situaţie se va finaliza şi vom merge mai departe. Intenţia noastră este de a întări coaliţia, de a merge până la sfârşitul mandatului în această formulă”, a adăugat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a precizat că propunerea a fost discutată şi votată în şedinţa cu parlamentarii Uniunii.

Întrebat dacă organizaţia îl va susţine pe Ştefan Gati la conducerea SGG, el a răspuns: „Este treaba noastră, internă. Nu am discutat. Vom discuta în zilele următoare şi vom avea o propunere, dar este prematur să vorbim despre o persoană„.

Surse  din coaliţie, citate de Mediafax, susţin că prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, ar putea fi propus de UDMR pentru şefia Secretariatului General al Guvernului.

Dezsi Attila are 38 de ani şi este din 2010 prefect al judeţului Hunedoara, fiind anterior secretar general al Prefecturii şi subprefect al judeţului.

Premierul Emil Boc a confirmat că UDMR va prelua şefia SGG.

El a precizat că oricum, în momentul de faţă, interimatul este asigurat tot de un reprezentant al UDMR.

Întrebat cum comentează faptul ca UDMR obţine un nou post de ministru, deşi are doar 8 senatori, Boc a arătat că PDL nu guvernează singur în România.

„Nu avem 50+1 în acest moment. Eu cred că este important în acest moment faptul că actuala coaliţie este stabilă şi poate să asigure bugetul”, a spus Boc.