PDL le cere parlamentarilor USL să iniţieze moţiune de cenzură împotriva premierului Ponta

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru le-a cerut vineri parlamentarilor USL care şi-au dobândit titlurile academice prin muncă cinstită să declanşeze de urgenţă procedurile pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care aceştia să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva lui Ponta.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 15:10
PDL le cere parlamentarilor USL să iniţieze moţiune de cenzură împotriva premierului Ponta

Radu F. Alexandru a precizat, într-o conferinţă de presă, că PDL îi cere în „mod imperios” lui Victor Ponta să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru după ce Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis în unanimitate că Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Vicepreşedintele democrat-liberal a spus că Victor Ponta „îşi înscrie cu litere negre în istoria ţării calitatea de prim-ministru dovedit ca hoţ”, adăugând că ministrul Educaţiei are datoria să procedeze imediat la retragerea titlului de doctor „obţinut prin fraudă” de Victor Ponta.

„Dacă domnul Victor Ponta în timpul cel mai scurt nu găseşte o cale să procedeze conform normelor elementare de comportament şi de bună credinţă, ne adresăm tuturor parlamentarilor USL, tuturor parlamentarilor USL care au făcut studiile şi şi-au dobândit titlurile academice prin muncă cinstită să facă front comun împotriva acestui grav atentat la imaginea şi la credibilitatea României şi să declanşeze de urgenţă procedurile pentru declanşarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva lui Victor Ponta pentru gravele prejudicii pe care le aduce României. Parlamentarii PDL vor participa toţi la această sesiune extraordinară şi îşi vor depune semnătura alături de colegii din USL pentru această moţiune de cenzură care ar proba lumii întregi că încă există o rază de speranţă privind buna credinţă a clasei politice din România”, a precizat Radu F. Alexandru.

El a arătat că PDL este în opoziţie, dar „nu poate produce şi susţine o moţiune de cenzură”.

Radu F. Alexandru a apreciat că Victor Ponta „minte” când spune că această comisie de etică s-a înfiinţat acum pentru a da un verdict împotriva lui.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a stabilit că Victor Ponta a plagiat masiv şi intenţionat în teza de doctorat, precizând că au fost preluate „copy paste” blocuri de texte, bunele practici privind citarea corectă fiind cunoscute autorului lucrării.

Potrivit concluziilor documentului, „cel puţin o treime din teză este plagiată”, membrii comisiei stabilind că au fost preluate „fără citările de rigoare” peste 68 de blocuri de text cu mărimi diferite, de la câteva rânduri la 80 la pagini.

Toţi membrii comisiei au stabilit că este vorba de un plagiat „de cuvinte şi de idei”, şi cu şi fără referire la acte normative, din surse de sinteză prin traducere sau prin preluare de judecăţi de valoare”.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că decizia Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept „comisie ad-hoc” special pentru el, este „politică” şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

„Potrivit Legii educaţiei fãcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat. Facultatea de Drept a refuzat să încalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine”, a spus premierul Victor Ponta.