PDL pune Prigoană pe Oprescu. VEZI care sunt celelalte propuneri, pe SECTOARE

Silviu Prigoană este propunerea PDL pentru Primăria Capitalei. Cu toate acestea, Silviu Prigoană a declarat,  pentru adevarul.ro, că s-a simţit jignit în urma conflictelor din interiorul partidului.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 10:01
PDL pune Prigoană pe Oprescu. VEZI care sunt celelalte propuneri, pe SECTOARE

La finalul şedinţei PDL desfăşurate sâmbătă dimineaţă, Elena Udrea a prezentat lista candidaţilor PDL pentru alegerile locale din Bucureşti. Astfel, Udrea a spus că PDL l-a anunţat pe Silviu Prigoană drept candidatul democrat-liberalilor pentru Primăria Generală a Capitalei. „Ne-am dori ca oricine nu este prins în trena lui Oprescu să-l susţină pe Silviu Prigoană”, a precizat Udrea.

De asemenea, la sectorul 3 va candida Liviu Negoiţă, iar la sectorul 6, PDL îl susţine pe Cristian Poteraş. La sectorul 1, contracandidatul lui Chiliman, din partea PDL, va fi Toader Paleologu.

„În acest moment se analizează propunerile pentru primăriile sectoarelor 2, 4 şi 5, care erau de la UNPR”, a declarat Elena Udrea.

Sâmbătă dimineaţă, Prigoană a declarat pentru adevarul.ro că va candida la PMB indiferent dacă va avea sau nu sprijinul PDL. “M-au jignit şi am decis să ies din competiţia internă. O să mă ajut de numele meu şi sprijinul celorlalte partide politice. Dacă PDL vrea să mă sprijine, bine, dacă nu, oricum o să câştig cu 90% sufragiile”, a declarat Prigoană jurnaliştilor de la adevarul.ro. El a ţinut să precizeze că nu se aruncă în alegeri ca independent ca să fie nevoit să adune semnături. „Dar nici nu mi-e frică de nimic după ce mi-am tăiat un picior, mi-am îngropat o nevastă şi un copil”, a mai declarat politicianul.

Prigoană nu exclude însă nominalizarea lui în urma semnării Protocolului de alianţă electorală pe Bucureşti dintre PDL şi alte organizaţii.

“Este posibil să mă numească pe mine, dar la fel de probabil este să nominalizeze unul de la USL sau poate un chinez. De aceea fac demersurile pentru a obţine sprijin de la toată lumea, şi de la ONG-uri chiar. Săptămâna viitoare primesc rezultatul sondajelor ca să văd cum mă poziţionez”, a mai declarat acesta pentru adevarul.ro.

Silviu Prigoană are chiar şi un program electoral: vrea să scape Capitala de afişe şi reclame şi de maidanezi. Cam ce au promis toţi candidaţii la Capitală până acum. „Am un plan şi pentru maidanezi. N-o să-i omor, dar n-o să-i las nici pe ei să ne omoare copiii. E vorba de o strategie de şase luni de zile. La fel şi problema locurilor de parcare sau a biletelor de la metrou. O să vedeţi, implementez o metodă tehnologică, prin SMS, ca în ţările civilizate, prin care să obţinem tichete în două secunde, nu în două minute”, promite Prigoană.

Semnarea protocolului între PDL, UNPR, PNŢCD şi PER pentru înfiinţarea în Capitală a „Mişcării pentru Noul Bucureşti”, eveniment programat pentru sâmbătă, a fost amânată până la o dată care urmează a fi anunţată.

Liderul UNPR Neculai Onţanu afirmă că sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL pentru Bucureşti, el acuzând că în declaraţiile liderilor PDL sunt „bâlbâieli şi indecizie”, iar PDL este un partid care, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei.

Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, Elena Udrea, liderul PDL Bucureşti, a cerut ruperea UNPR de PDL la alegerile pentru Capitală.