PDL se „înverzeşte” în Capitală VIDEO

PDL Bucureşti a renunţat oficial la culoarea portocalie. În consecinţă, candidaţii PDL din Capitală vor fi prezentaţi alegătorilor în afişe pe culoarea verde. Nu este prima dată când pedeliştii bucureşteni îşi reneagă culoarea cu care au câştigat alegerile din 2004, precedentul fiind dat de alegerile parţiale din 2009, când Teo Trandafir a fost aleasă deputat în colegiul 19 folosindu-se de afişe în alb-verde.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 11:26
PDL se „înverzeşte” în Capitală VIDEO

Anunţul oficial al schimbării culorii a fost făcut de către Elena Udrea în conferinţa de presă în care a anunţat candidaţii PDL la sectoare. „Culoarea de campanie va fi verdele. Este o culoare care semnifică tinereţe, forţă, este o culoare luminoasă care arată deschiderea pe care noi o avem pentru bucureşteni, este o culoare caldă, prietenoasă. În primul rând cred că este speranţă şi înnoire„, a precizat Udrea.

Schimbarea este în asentimentul candidatului PDL la Primăria Sectorului 1, Teodor Paleologu. „Am o foarte puternică sensibilitate ecologică şi chiar mă consider un fel de ecologist de dreapta, în sensul că, în viziunea mea, mediul şi patrimoniul merg mână în mână. Din punctul meu de vedere, această alegere mă satisface în întregime, pentru că are un sens legat de politica pe care o vreau eu, cel puţin, în Bucureşti”, a Paleologu, citat de Mediafax.

Luna ianuarie, comisia internă a PDL pentru desfăşurarea campaniei electorale din toamna acestui an a primit ca sarcină rezolvarea chestiunii legate subiectul siglei şi culorii partidului. „De la alegerile din 2008, nu s-a mai mers pe culoarea portocaliu. Am văzut că, la alegerile din colegiul Neamţ, s-a mers pe culoarea verde, iar materialele care au fost distribuite de sărbători au avut culori diferite, de la verde la albastru, în funcţie de cel care le-a comandat. Trebuie să se lămurească odată povestea asta, dacă mai mergem sau nu pe portocaliu, dacă renunţăm sau nu la trandafir sau în ce formă îl menţinem, cu o petală în plus sau în minus”, declara pentru RTV.NET un membru al Biroului Permanent Naţional.

Preocuparea liderilor PDL este ca toţi candidaţii care se vor prezenta în faţa electoratului în numele partidului să o facă cu aceeaşi simbolistică. „Vom avea alegeri în colegiile vacante, iar până atunci trebuie să decidem care va fi culoarea partidului. Este exclus ca fiecare candidat să-şi mai aleagă culoarea după cum vrea el”, spunea un alt pedelist. Acesta arăta că există mulţi susţinători ai menţinerii culorii actuale, dar şi culorile albastru sau verde au suficienţi susţinători, astfel încât este dificil de estimat care va fi decizia finală.

Între timp însă, organizaţiile PDL au primit liber să formeze alianţe electorale la nivelul judeţelor cu alte formaţiuni, alinanţe ce se vor prezenta în alegeri cu sigle proprii, iar culorile vor fi alese de comun acord cu partenerii din fiecare dintre aceste alianţe. Aşa că PDL a renunţat la ideea ca o eventuală schimbare a culorii să se facă doar cu acordul conducerii centale.