PDL: Suspendarea, o nebunie politică. UNPR: Doi indivizi s-au jucat cu chibriturile

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine că intenţia USL de a iniţia suspendarea preşedintelui României este o "încercare disperată de a stopa dezintegrarea acestei construcţii". Liderul UNPR Gabriel Oprea crede şi el că liderii USL încearcă să acopere scandalurile interne.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 13:59
PDL: Suspendarea, o nebunie politică. UNPR: Doi indivizi s-au jucat cu chibriturile

Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan a transmis, joi, un comunicat de presă în care critică intenţia USL de a iniţia suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, transmite corespondentul Mediafax.

„Noua tentativă de suspendare a preşedintelui României e încercarea disperată a liderilor USL de a stopa dezintegrarea acestei construcţii politice. Inventând un nou război cu preşedintele şi cu PDL, Ponta şi Antonescu speră să oprească mişcarea de disoluţie internă”, spune Turcan.

Potrivit acesteia, „liderii USL au calculat, probabil, că instrumentarea urii împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL reprezintă singura şansă de a menţine USL în viaţă”. Turcan afirmă că „o asemenea nebunie politică trebuie oprită”.

La rândul său, preşedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea susţine că liderii USL fac dovada unei „viziuni înguste şi dăunătoare pentru România”.

„Modul în care încearcă să acopere scandalurile interne, aducând în atenţia opiniei publice o temă inventată, cea legată de suspendarea preşedintelui ţării, denotă amatorism şi iresponsabilitate duse la extrem”, spune Oprea, într-o declaraţie de presă.

Potrivit lui Oprea, liderii USL „sunt dispuşi să sacrifice interesul ţării pe altarul intereselor personale şi de grup”.

„Ideea suspendării preşedintelui nu foloseşte decât celor care sunt astăzi în situaţia de a explica o răfuială penibilă din sânul Opoziţiei. Pentru a acoperi un scandal intern se gândesc să destabilizeze o întreagă ţară. Doi indivizi s-au jucat cu chibriturile şi au dat foc casei. Şi, ca să nu fie prinşi, vor să incendieze tot cartierul. Modul acesta de a face politică aduce prejudicii majore întregii societăţi”, mai spune Oprea.

Preşedinţii PSD, PNL şi PC au anunţat miercuri, într-un comunicat, că, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare.