PDL va depune lista candidaturilor la PE duminica viitoare

PDL va depune lista cu candidații la Parlamentul European pe data de 23 martie, a anunțat sâmbătă, la Tulcea, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, care a menționat că lista va cuprinde 42 de candidați.

RomaniaTV.net
15 mart. 2014, 21:36
PDL va depune lista candidaturilor la PE duminica viitoare

„La ora actuală, PDL a definit primele patru locuri de pe lista pentru alegerile europarlamentare și a stabilit ce regiuni ocupă următoarele patru locuri. Vom prezenta o listă cu 42 de candidați, iar duminică, 23 martie, vom depune lista cu toate candidaturile, inclusiv dosarele de candidaturi”, a declarat sâmbătă, în timpul unei conferințe de presă, europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan.

Primele patru locuri pe listă pe lista pentru PE vor fi ocupate de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu și Traian Ungureanu, ultimul dintre aceștia urmând să reprezinte regiunea 2 Sud-Est a României.

„Sunt legat de această zonă a țării și pentru că, în anul 2009, am prezentat Raportul privind Strategia Mării Negre. (…) Toți membrii PDL ne-am zbătut pentru a atrage atenția că aici există o problemă care trebuie tratată serios, dar nu ne-am bucurat de mare succes până când au venit faptele. Mulți regretă acum inexistența acestei strategii. Evident, strategia trebuie adusă la zi și dusă dincolo de ziua de astăzi pentru a oferi cadrul unor garanții de viitor’, a declarat europarlamentarul Traian Ungureanu.

La rândul său, europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a amintit că România are la dispoziție în următorii doi ani circa 900 de milioane de euro pentru dezvoltarea marilor proiecte de infrastructură.

„Dacă suma nu va fi cheltuită, de la 1 ianuarie 2017 aceasta va putea fi accesată de orice stat membru al UE. Podul sau tunelul dintre Galați sau Brăila și Tulcea poate fi realizat cu fonduri europene și se află pe lista proiectelor prioritare ale Uniunii”, a menționat Marinescu.

În timpul conferinței de presă, euro-deputatul Theodor Stolojan a criticat lista de priorități făcută publică recent de premierul Victor Ponta, susținând că este „o listă de dorințe a fiecărui nou ministru prezentată în ordine alfabetică”.

„După mine, este încă o dovadă de superficialitate în tot ceea ce înseamnă actul de guvernare în România. De fapt, Ponta nu a vrut decât să bifeze o înțelegere cu președintele României”, a menționat europarlamentarul Stolojan.