PDL va depune moţiune pe tema situaţiei grave din industria laptelui

Gheorghe Flutur a declarat că partidul va depune o moţiune pe tema situaţiei grave din industria laptelui, apreciind că se impun măsuri urgente de sprijinire a producătorilor afectaţi de scăderea vânzărilor şi pentru recâştigarea încrederii consumatorului.

RomaniaTV.net
31 mart. 2013, 13:47
PDL va depune moţiune pe tema situaţiei grave din industria laptelui

Flutur, fost ministru al Agriculturii, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax că PDL a decis să depună o moţiune pe tema situaţiei grave din industria laptelui, în şedinţa de luni a conducerii partidului urmând să fie stabilite detaliile privind acest demers.

„Cauza principală a situaţiei din industria laptelui este refuzul asumării responsabilităţilor de către USL. Dacă pentru diverse posturi de conducere sau pentru controlul unor sectoare economice se duce o bătălie dură în USL, de responsabilităţile pentru problemele grave fuge toată lumea”, a spus Flutur.

El consideră că „incompetenţa” USL loveşte grav cetăţeanul „în calitatea lui de consumator de alimente”.

Liderul PDL a acuzat Guvernul Ponta că a adus industria laptelui în pragul falimentului prin „gestionarea timidă şi târzie” a scandalului şi prin tentativele de muşamalizare a responsabilităţilor din sistemul sanitar-veterinar.

„Guvernul nu a făcut niciun efort pentru a recâştiga încrederea consumatorului şi nu a venit nici cu măsuri de sprijinire a producătorilor loviţi de scăderea vânzărilor”, a mai declarat Flutur.

El consideră că USL nu e doar incapabilă să stimuleze dezvoltarea agriculturii, dar nu reuşeşte nici s-o susţină pe cea care deja există.