Pe aeroportul din Iaşi au fost aduse tunuri pentru a alunga mistreţii

După evenimentul în care angajaţii aeroportului din Iaşi au mâncat din carnea mistreţului lovit de avion, lângă pistă au fost montate două tunuri, cu care prin zgomotul produs, animalele sălbatice să fie speriate.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 13:17
Pe aeroportul din Iaşi au fost aduse tunuri pentru a alunga mistreţii

Şefii aeroportului au decis să achiziţioneze două aparate şi le-au poziţionat la câte un capăt al pistei, pentru a goni mistreţii, scrie adevarul.ro.

Dispozitivele sunt alimentate de la o butelie şi funcţionează pe bază de gaz metan. Tunurile sunt setate să scoată un sunet cu câteva minute înainte şi după ce avioanele aterizează sau decolează.

Sever Mihart, inginer şef al Aeroportului Iaşi a declarat: „Tunul poate fi reglat să pocnească de la 2 minute până la 35 de minute. Nu tragem cu tunul permanent şi la aceleaşi intervale pentru că se obişnuiesc animalele cu zgomotul. De obicei tragem cam de 8 ori pe zi”.

Autorităţile au investit câte 450 de lei/tun, iar traiectoria lor de acţiune este de maxim 1.200 de metri, lungimea totală a pistei fiind de 1.800 de metri.

Funcţionarii care au tranşat mistreţul sunt în continuare angajaţi ai aeroportului. Acestora li s-a cerut să facă un raport de activitate prin care să relateze cele intâmplate.

„În funcţie de concluziile cercetărilor penale, voi lua măsuri. Ei vin la muncă acum, îşi continuă activitatea. Este ancheta Poliţiei Transporturilor, nu am ce măsuri să mai iau”, a declarat directorul aeroportului, Gheorghe Corjăuţanu.