Pe ce se rispeşte averea lui Jeff Bezos. Fosta sa soţie a făcut donaţii de 1,7 miliarde de dolari în ultimele luni

MacKenzie Scott, fosta MacKenzie Bezos, a donat deja aproape 1,7 miliarde de dolari din averea sa pentru mai multe organizații și cauze, după ce anul trecut s-a angajat să renunțe la cea mai mare parte a averii sale, încă din timpul vieții.

29 iul. 2020, 05:23
Pe ce se rispeşte averea lui Jeff Bezos. Fosta sa soţie a făcut donaţii de 1,7 miliarde de dolari în ultimele luni

Fosta soţie a lui Jeff Bezos și-a actualizat ultimele acţiuni într-o postare pe Medium și a anunțat, de asemenea, că și-a schimbat numele de familie cu numele de fată, în urma divorțului de anul trecut, când s-a despărţit de şeful Amazon. În urma separării, MacKenzie Scott a primit un sfert din acțiunile Amazon, oferindu-i o participație de 4%, care valora la vremea respectivă mai mult de 35 de miliarde de dolari. Valoarea netă a acestui procent este estimată în prezent la aproximativ 60 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg.

Ca mulți alţii, am urmărit prima jumătate a anului 2020 cu un amestec de inimă și groază. Ceea ce mă umple de speranță este gândul la ceea ce va veni, dacă fiecare dintre noi reflectă asupra a ceea ce putem oferi„, spune fosta soţie a lui Jeff Bezos.

Citeşte şi Jeff Bezos a câştigat 13 miliarde de dolari într-o singură zi. O asemenea creştere colosală nu a fost consemnată niciodată în istorie

Donația de 1,7 miliarde de dolari a fost distribuită către 116 organizații concentrate pe una dintre cele nouă „arii de necesitate”, a adăugat ea, între care „echitatea rasială”, „echitate LGBTQ +”, „democrație funcțională” și „schimbări climatice”. Printre organizațiile pe care le-a sprijinit se numără Fondul de apărare și educație legală NAACP, Fundația Obama, Centrul prezidențial George W. Bush, RAINN și Fundația Europeană pentru Climă.

MacKenzie Scott a semnat anul trecut inițiativa Giving Pledge, lansată de Warren Buffett și Bill și Melinda Gates, care îi încurajează pe cei mai bogați oameni din lume să-și doneze majoritatea averii lor pentru cauze caritabile încă din timpul vieții.

Anunțul lui Scott a venit cu o zi înainte ca Bezos să depună mărturie în Congres, alături de directorii generali de Facebook, Google și Apple pentru a răspunde acuzaţiilor potrivit cărora companiile lor sunt prea dominante pe piaţă şi descurajează concurența.