Pe cine ameninţă noul ministru de externe cu judecata

Noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat că nu a discutat cu preşedintele Băsescu despre preluarea şefiei diplomaţiei româneşti, propunerea fiindu-i făcută de către primul-ministru Emil Boc, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 16:39
Pe cine ameninţă noul ministru de externe cu judecata

Întrebat dacă a fost contactat de preşedintele Traian Băsescu în legătură cu nominalizarea sa la MAE, Diaconescu a spus: „Nu am avut un dialog special din acest punct de vedere”.

„Cel care mi-a propus acest post a fost primul ministru şi asta s-a întâmplat după revocarea domnului Baconschi din funcţie”, a adăugat Diaconescu.

Întrebat de jurnalişti despre plecarea sa din PSD, Diaconescu a spus că a făcut acest lucru din cauza unor practici care încă mai există şi a adăugat că îi va acţiona în justiţie pe cei care fac afirmaţii despre „şantaj şi alte probleme”.

„Hai să lămurim lucrurile cât se poate de clar. Am plecat din PSD datorită unor practici care au existat şi înainte, există şi în acest moment şi pe care unii dintre colegii mei le acceptă, le tolerează, consideră că aşa se face politica în România. Eu nu am acceptat şi mi s-a părut sub demnitatea mea să dau mâna cu nişte oameni care realmente înţeleg cu totul şi cu totul aberant ce înseamnă într-un stat democratic să faci politică”, a spus Diaconescu.

El i-a avertizat pe cei care fac afirmaţii „cu şantajul şi alte probleme” că îi va acţiona în instanţă.

„În legătură cu aceste afirmaţii pe care le mai văd aruncate public, cu şantajul şi alte probleme, îi avertizez pe cei care fac aceste afirmaţii că, din acte şi constatări ale instituţiilor statului, acest lucru nu s-a întâmplat şi că nu voi avea absolut niciun fel de problemă să-l dau în judecată pe orice fel de cetăţean care se hazardează, sub acoperire politică, în continuare din motive pe care le pot bănui şi care n-are nicio legătură cu cetăţeanul să facă afirmaţii în legătură cu imaginea mea publică.  Am acceptat o perioadă lungă de timp acest lucru, de data asta n-am să accept”, a spus el.

Cristian Diaconescu a plecat din PSD în februarie 2010, după un Congres dificil, în care a candidat la şefia formaţiunii retrăgându-şi însă candidatura. La acel moment s-a vorbit despre o monitorizare a sa la solicitarea unui coleg şi despre făptul că a fost surprins în ipostaze ce ţin de viaţa privată, fiind ulterior şantajat să se retragă din cursa pentru conducerea partidului.