Pe cine nu vrea Macovei în Mişcarea Populară

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune că din Mişcarea Populară nu trebuie să facă parte UNPR şi UDMR şi a apreciat că această mişcare "trebuie să existe acum sau mai târziu" şi "să înglobeze segmentele de dreapta, inclusiv civice".

RomaniaTV.net
03 mart. 2012, 13:11
Pe cine nu vrea Macovei în Mişcarea Populară

Întrebată dacă UNPR şi UDMR ar avea loc în Mişcarea Populară, Macovei a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nu”.

Ea a explicat că UNPR este un partid de stânga.  „Eu cred că Mişcarea Populară trebuie să existe acum sau mai târziu şi să înglobeze segmentele de dreapta, inclusiv civice, dar sunt de acord că trebuie să începem şi trebuie să lucrăm la ea şi să o facem înainte de a comunica, pentru că, deja, de aproape de un an se vorbeşte despre asta, s-a tocit şi inţelesul şi formularea, lumea nu cred că mai înţelege sau nu mai aşteaptă ceva. Dar o grupare a celor de dreapta şi stânga dreapta trebuie să existe în România”, a mai spus Macovei, citată de Mediafax.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru, au declarat, în urmă cu o săptămână, pentru Mediafax, surse politice.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au precizat sursele citate.

Unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.