Pedeapsa primită de CRIMINALII care au incendiat doi tineri din Mehedinţi într-o maşină

Cei patru tineri implicaţi într-o dublă crimă, în apropiere de Motru, la sfârşitul lunii mai, când un traficant de droguri şi iubita sa au fost găsiţi carbonizaţi într-o maşină pe care asasinii au încercat să o arunce într-un lac, au fost condamnaţi la zeci de ani de închisoare de Tribunalul Gorj.

RomaniaTV.net
20 nov. 2013, 16:29
Pedeapsa primită de CRIMINALII care au incendiat doi tineri din Mehedinţi într-o maşină

Astfel, Florin Claudiu Mînea a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru faptele sale, la fel ca şi Dragoş Ionescu şi Dorin Mihai Bălan. Cel din urmă va sta însă după gratii 30 de ani, magistraţii contopind la pedeapsa decisă de ei o alta, de doi ani, pe care Bălan a primit-o anul trecut la Judecătoria Motru şi care era cu suspendare, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Cadavrul unui bărbat, găsit într-o maşină carbonizată, pe un câmp din Timiş

Cel de-al patrulea inculpat din dosar, minorul Bogdan Alexandru Drăgoi, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, la care i-a fost adăugat un spor de trei ani, el având de executat în total o sentinţă de 15 ani. Celor patru tineri le-au fost interzise, de asemenea, o serie de drepturi civile pentru o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei care a fost decisă pentru fiecare, toţi fiind condamnaţi să suporte şi daune morale şi materiale către rudele victimelor lor.

Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata sumei de 250.000 lei cu titlul de daune morale şi 30.000 lei cu titlul de daune materiale către partea civilă Ulăranu Ionela Liliana. Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata sumei de 200.000 lei cu titlul de daune morale şi 20.000 lei cu titlul de daune materiale către partea civilă Dumitrana Elena„, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj.

De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi să îi plătească despăgubiri şi fiicei de un an pe care o avea bărbatul din Filiaşi pe care l-au ucis.

Citeşte şi Descoperire MACABRĂ în Mehedinţi: Două cadavre CARBONIZATE, găsite într-o maşină făcută scrum

Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata unei rente globale în sumă de 6.000 lei cu titlul de pensie de întreţinere în favoarea minorei Ulăreanu Erica Maria şi a unei rente periodice lunare în sumă de 1.000 lei începând cu data prezentei sentinţe şi până la majoratul minorei sau până la finalizarea studiilor, cel mult până la împlinirea vârstei de 25 de ani, inclusiv, ori până la noi dispoziţii ale instanţei„, se mai precizează în verdictul magistraţilor de la Tribunalul Gorj.

Cei patru vor trebui să achite şi onorariul de 3.700 de lei pentru avocatul soţiei bărbatului din Filiaşi ucis, dar şi cheltuieli judiciare care variază între 1.500 şi 2.100 de lei pentru fiecare.

Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Cei patru tineri din Motru au fost arestaţi preventiv la sfârşitul lunii mai, după ce poliţiştii au fost anunţaţi despre existenţa unei maşini incendiate pe malul unui lac din localitatea mehedinţeană Meriş, situată la trei kilometri de municipiul Motru, din judeţul Gorj.

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit în autoturismul respectiv două cadavre incendiate aproape complet, ulterior poliţiştii identificând corpurile şi stabilind că este vorba despre o dublă crimă. Ion Ulăreanu, din Filiaşi, în vârstă de 28 de ani, şi prietena sa Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni, veniseră la Motru după ce cei patru inculpaţi îi chemaseră ca să cumpere de la Ulăreanu droguri în valoare de 2000 de lei.

Citeşte şi Unul dintre suspecţii în cazul crimei din Mehedinţi şi-a recunoscut fapta

Conform declaraţiilor date pe parcursul procesului, Ulăreanu o cunoscuse pe Dumitrana de câteva zile şi o invitase cu el la Motru cu ocazia acestei deplasări, cei patru tineri stabilind locul de întâlnire cu acesta într-o zonă ferită de la periferia oraşului. Cei patru au mărturisit la proces că nu aveau bani pentru droguri şi că erau în sevraj dacă nu consumau în acea seară, motiv pentru care au decis în mod spontan să-i ucidă pe Ulăreanu şi Dumitrana.

Cei patru au menţionat că, ulterior, au decis să scape de cadavre prin aruncarea maşinii într-un lac de pe raza localităţii Meriş, maşina împotmolindu-se însă în mâl, aceştia luând atunci hotărârea de a incendia autoturismul cu tot cu victimele aflate în interior.

Citeşte şi Maşina tinerilor incendiaţi din Mehedinţi, filmată înainte de crimă VIDEO