Pedeliştii moldoveni votează sâmbătă pentru candidatul partidului la alegerile prezidenţiale

Peste 30.000 de membri ai PDL din judeţele regiunii de nord-est sunt aşteptaţi, sâmbătă, să voteze candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României, iar miercuri, joi şi vineri, cei trei candidaţi înscrişi în cursă prezintă în faţa organizaţiilor proiectul pe care îl propun, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
23 oct. 2013, 10:21
Pedeliştii moldoveni votează sâmbătă pentru candidatul partidului la alegerile prezidenţiale

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, că cei trei candidaţi înscrişi pentru a fi desemnaţi la funcţia de preşedinte al României din partea PDL, Simona Creţu, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, vor prezenta, miercuri, proiectul de ţară în faţa membrilor PDL din judeţele Bacău şi Neamţ, joi în faţa organizaţiilor Suceava şi Botoşani, iar vineri vor merge la Iaşi şi Vaslui.

El a menţionat că cei trei vor prezenta proiectul de ţară „în faţa poporului democrat-liberal” în ordinea de pe buletinele de vot, respectiv Simona Creţu, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie încep sâmbătă în cele 41 de secţii de votare din regiunea nord-est.

Astfel, în judeţul Suceava, unde urmează să participe la vot aproximativ 9.000 de membri PDL, vor fi organizate şapte secţii de votare, în judeţul Neamţ vor fi aproximativ 5.000 de votanţi în şapte secţii, în Iaşi sunt aşteptaţi la vot 4.000 de membri în 12 secţii de votare, în Botoşani aproximativ 4.500 de membri PDL vor vota în cele cinci secţii de votare organizate, iar în Vaslui şi Bacău, unde sunt organizate câte cinci secţii de votare, sunt aşteptaţi să voteze câte 4.000 de membri din cele două judeţe.

Conform sursei citate, preşedinţii secţiilor de votare sunt membri ai Biroului Permanent Naţional, ei urmând să aducă de la sediul central al partidului atât listele electorale realizate în conformitate cu datele din registrul de evidenţă a membrilor, cât şi buletinele de vot.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu se va afla sâmbătă în zonă, el participând în acea zi la şedinţa de alegeri din cadrul organizaţiei PDL Arad, unde unul dintre candidaţii înscrişi este Gheorghe Falcă, a precizat Bălan.

În cadrul desemnării candidatului PDL pentru Preşedinţia României, procesul de votare se va desfăşura sâmbătă, între orele 9.00 – 17.00, iar după închiderea urnelor se vor număra voturile obţinute de fiecare candidat, rezultatele fiind transmise la cancelaria partidului.

„Este cel mai democratic mod prin care se poate desemna candidatul pentru o funcţie importantă ca cea de preşedinte al României, iar candidatul obţine astfel şi o largă susţinere de la baza partidului”, a adăugat deputatul Bălan.